Szaloncukor, mikulás - többet eszünk, de mennyiért?

Pénzcentrum
2006. november 6. 10:30

Még 15 százalékkal nőhet a csokoládéforgalom az év végéig az idényjellegű termékek, szaloncukor, csokoládémikulás hatására. Kedvező fejlemény azonban, hogy a fogyasztók egyre inkább a minőségi termékeket keresik, bár jelentős volumenbővülésre már nem lehet számítani - írja a Napi.

A gyártóknak így igencsak igyekezniük kell majd, hogy minél nagyobb szeletet hasítsanak ki ebből az idényjellegű termékek okozta növekedésből. Az árháború azonban leginkább csak a szaloncukor-szegmensben hozhat minőségcsökkenést, mert a gyártók egy része itt helyettesítő anyagok felhasználásával készít olcsó édességet.

A legnagyobb, tíz százalék feletti bővülés az üreges figurák piacán volt tapasztalható, de szépen növekedett az üreges karácsonyfadíszek és a szaloncukor iránti kereslet is. Utóbbi kategóriában a Édességgyártók Országos Szövetsége szerint még mindig a zselés szaloncukor a legnépszerűbb, de kedvelt még a vajkaramellás, a kókuszos, a marcipános és a gesztenyés édesség is.

Az édességforgalmon belül 60-65 ezer tonna közötti mennyiséget a csokoládéáruk tesznek ki. Az elfogyasztott mennyiség már jó ideje stagnál, így az évi 3-4 százalékos értéknövekedés azt jelzi, az életminőség növekedésével, az egyre jobb minőségű termékek felé fordul a piac. Emellett a fogyasztók érdeklődésének változását mutatja még, hogy az eddigi 80 százalékos tejcsokoládé arány egyre csökken, és előtérbe kerül az élettanilag sokkal kedvezőbb étcsokoládé. A SweetPoint Zrt. vezérigazgatója, Horváth Imre szerint ez annak köszönhető, hogy ezeket a termékeket kevésbé kezdték ki a "szakértők."

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem