14 °C Budapest

Hol lesz az új kormányzati negyed?

Pénzcentrum
2006. november 6. 11:00

Holnapután teszi meg javaslatát a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) az új kormányzati negyed helyszínére. A szeptemberben kiírt pályázatra összesen 27 javaslat érkezett, a pesti helyszínek a belváros közelsége miatt előnyben részesülhetnek - írja a Magyar Hírlap.

Szerdán teszi meg javaslatát a kormányzati negyed helyszínére a KVI, a végleges döntés november 20. környékén várható. A KVI által, a kormányzati negyed elhelyezésére alkalmas terület kiválasztásának elősegítésére kiírt pályázat határideje október 27-én járt le. A pályázat nagy érdeklődésre tartott számot, a dokumentációt 33-an vásárolták meg, a kiírásra pedig 27 javaslat érkezett, 10 magánszemély, 10 önkormányzat, 7 pedig építésziroda adott be pályázatot.

Az új kormányzati negyed célja, hogy a jelenleg használt, több helyen elszórt épületek helyett az irodák egy korszerűen és hatékonyan üzemeltethető ingatlanba, vagy ingatlancsoportba kerüljenek. A felszabaduló ingatlanok értékesítéséből mintegy 100 millió forintos bevételt vár a kormányzat. Az új helyszínnel szemben támasztott igény, hogy jól megközelíthető legyen, protokolláris szempontoknak is megfeleljen, valamint ne essen messze a Parlamentől, és a Margit híd pesti hídfőjénél található képviselői irodaháztól.

Esélyesnek tartják a Demján Sándor nevével fémjelzett Westend City Center-től északra fekvő területre, illetve a Millennium városközpontnak a Lágymányosi híd és a Petőfi híd közé eső részének beépítésére vonatkozó projektjavaslatokat. Szóba jöhet még a Futureal csoport pályázata is, amely a Corvin sétány néven futó beruházás keretében, a Corvin mozi mögött építené fel az irodaépületeket.

A Futureal befektetése mellett szól a belváros közelsége, a rendezett tulajdonviszonyok, illetve a speciális technikai megoldások, így például a geotermális energiaforrások felhasználása - mondta Varga Judit, a Futureal értékesítési vezetője. A vállalatcsoport a nyolchektáros területen 150-250 ezer négyzetméter iroda, 30 ezer négyzetméter szolgáltató-terület, 20 négyzetméter új közterület, 2- 3 000 új lakás felépítését tervezi. A Futó Péter érdekeltségében álló Futureal augusztusban már elkezdte az első lakóépület építését, melyben mind a 180 lakást sikerült értékesíteni. A napokban megkezdték az első irodaépület kivitelezési munkálatait is, amennyiben ők nyernének, a beköltözést 2007 végén meg lehetne kezdeni.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem