Adóslista az APEH honlapján

Pénzcentrum
2006. november 3. 10:30

Felkerült az APEH honlapjára a legfrissebb adóhiánnyal érintett adózólista, amelyet a hatóság negyedévente publikál. Azon adózók szerepelnek rajta, akiknél az adóhatóság 100 millió forintot - magánszemélyek esetében 10 millió forintot- meghaladó összegű adóhiányt állapított meg.

Az adóhatóság határozata nem tekinthető jogerősnek, ha a bírósági felülvizsgálat megindítására nyitva álló határidő még nem telt el, illetőleg az adózó által kezdeményezett, a határozat felülvizsgálatára irányuló bírósági eljárás jogerősen nem zárult le - áll az APEH honlapján.

A "nyertes" a budapesti székhelyű ELLON Kereskedelmi Kft., 882 millió forintos adóhiánnyal, a megállapított jogkövetkezmények összege meghaladja a hiány összegét, amely 941 millió forintra rúg.
Több adózó esetében is előfordul, hogy az adóhiány mértékét meghaladja a jogkövetkezmények mértéke, így például a harmadik helyen álló "ELSŐ CS" Hulladékgyűjtő Kft. esetében is, náluk a hiány 789 milliós forint, a jogkövetkezmények összege pedig 802 millió forint.


Magánszemélyeknél a legnagyobb adóhiánnyal, 250 millió forint, Berinde Ervin jászladányi lakos rendelkezik, az ő esetében 182 millió forint a jogkövetkezmények összege. A második helyezett romhányi lakos, Pádár Zoltán 119 milliós adóhiányának jogkövetkezménye 122 millió forint.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem