24 °C Budapest

Adóslista az APEH honlapján

Pénzcentrum
2006. november 3. 10:30

Felkerült az APEH honlapjára a legfrissebb adóhiánnyal érintett adózólista, amelyet a hatóság negyedévente publikál. Azon adózók szerepelnek rajta, akiknél az adóhatóság 100 millió forintot - magánszemélyek esetében 10 millió forintot- meghaladó összegű adóhiányt állapított meg.

Az adóhatóság határozata nem tekinthető jogerősnek, ha a bírósági felülvizsgálat megindítására nyitva álló határidő még nem telt el, illetőleg az adózó által kezdeményezett, a határozat felülvizsgálatára irányuló bírósági eljárás jogerősen nem zárult le - áll az APEH honlapján.

A "nyertes" a budapesti székhelyű ELLON Kereskedelmi Kft., 882 millió forintos adóhiánnyal, a megállapított jogkövetkezmények összege meghaladja a hiány összegét, amely 941 millió forintra rúg.
Több adózó esetében is előfordul, hogy az adóhiány mértékét meghaladja a jogkövetkezmények mértéke, így például a harmadik helyen álló "ELSŐ CS" Hulladékgyűjtő Kft. esetében is, náluk a hiány 789 milliós forint, a jogkövetkezmények összege pedig 802 millió forint.


Magánszemélyeknél a legnagyobb adóhiánnyal, 250 millió forint, Berinde Ervin jászladányi lakos rendelkezik, az ő esetében 182 millió forint a jogkövetkezmények összege. A második helyezett romhányi lakos, Pádár Zoltán 119 milliós adóhiányának jogkövetkezménye 122 millió forint.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?