20 °C Budapest

Kitört a karácsonyi árháború: most kell vásárolni!

Pénzcentrum
2006. november 2. 05:30

A világ legnagyobb kiskereskedelmi lánca, a Wal-Mart hivatalosan is bejelentette, hogy idén hetekkel a szokásos ünnepi akciószezon előtt beindítja az árháborút, melynek keretében már a hétvégétől leáraz számos rendkívül kedvelt terméket.

Az egyik Compaq laptop árát 180 dollárral, 398 dollárra csökkentik, melytől óriási forgalomnövekedést várnak. Emlékezetes, hogy a Wal-Mart tavaly is húzott egy hasonlót - igaz, hogy hetekkel később - az eredmény pedig akkor sem maradt el. A kiskereskedő célja természetesen most is az ünnepi vásárlási csúcs elnyújtása.

A Wal-Mart tervei szerint több mint 10 ezer árucikket kínál majd jelentős diszkonttal, nem kis nyomást gyakorolva ezzel versenytársaira, akik felkészülhetnek arra, hogy a karácsonyi árháború mostantól november elején elkezdődik!

Iparági elemzők azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy a világelső tavalyi akcióival ugyan kiemelkedően kezdte az ünnepi szezont, decemberben azonban visszaesés mutatkozott a forgalom-növekedés ütemében. Mindez azzal magyarázható, hogy a Wal-Martban akkor vásárolnak az emberek, amikor még sok idejük van válogatni, az utolsó pillanatban inkább mást választanak.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 18. 19:20
Hello vidék  |  2021. szeptember 19. 07:29