Kitört a karácsonyi árháború: most kell vásárolni!

Pénzcentrum
2006. november 2. 05:30

A világ legnagyobb kiskereskedelmi lánca, a Wal-Mart hivatalosan is bejelentette, hogy idén hetekkel a szokásos ünnepi akciószezon előtt beindítja az árháborút, melynek keretében már a hétvégétől leáraz számos rendkívül kedvelt terméket.

Az egyik Compaq laptop árát 180 dollárral, 398 dollárra csökkentik, melytől óriási forgalomnövekedést várnak. Emlékezetes, hogy a Wal-Mart tavaly is húzott egy hasonlót - igaz, hogy hetekkel később - az eredmény pedig akkor sem maradt el. A kiskereskedő célja természetesen most is az ünnepi vásárlási csúcs elnyújtása.

A Wal-Mart tervei szerint több mint 10 ezer árucikket kínál majd jelentős diszkonttal, nem kis nyomást gyakorolva ezzel versenytársaira, akik felkészülhetnek arra, hogy a karácsonyi árháború mostantól november elején elkezdődik!

Iparági elemzők azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy a világelső tavalyi akcióival ugyan kiemelkedően kezdte az ünnepi szezont, decemberben azonban visszaesés mutatkozott a forgalom-növekedés ütemében. Mindez azzal magyarázható, hogy a Wal-Martban akkor vásárolnak az emberek, amikor még sok idejük van válogatni, az utolsó pillanatban inkább mást választanak.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07