Kitört a karácsonyi árháború: most kell vásárolni!

Pénzcentrum
2006. november 2. 05:30

A világ legnagyobb kiskereskedelmi lánca, a Wal-Mart hivatalosan is bejelentette, hogy idén hetekkel a szokásos ünnepi akciószezon előtt beindítja az árháborút, melynek keretében már a hétvégétől leáraz számos rendkívül kedvelt terméket.

Az egyik Compaq laptop árát 180 dollárral, 398 dollárra csökkentik, melytől óriási forgalomnövekedést várnak. Emlékezetes, hogy a Wal-Mart tavaly is húzott egy hasonlót - igaz, hogy hetekkel később - az eredmény pedig akkor sem maradt el. A kiskereskedő célja természetesen most is az ünnepi vásárlási csúcs elnyújtása.

A Wal-Mart tervei szerint több mint 10 ezer árucikket kínál majd jelentős diszkonttal, nem kis nyomást gyakorolva ezzel versenytársaira, akik felkészülhetnek arra, hogy a karácsonyi árháború mostantól november elején elkezdődik!

Iparági elemzők azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy a világelső tavalyi akcióival ugyan kiemelkedően kezdte az ünnepi szezont, decemberben azonban visszaesés mutatkozott a forgalom-növekedés ütemében. Mindez azzal magyarázható, hogy a Wal-Martban akkor vásárolnak az emberek, amikor még sok idejük van válogatni, az utolsó pillanatban inkább mást választanak.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?