Kitört a karácsonyi árháború: most kell vásárolni!

Pénzcentrum
2006. november 2. 05:30

A világ legnagyobb kiskereskedelmi lánca, a Wal-Mart hivatalosan is bejelentette, hogy idén hetekkel a szokásos ünnepi akciószezon előtt beindítja az árháborút, melynek keretében már a hétvégétől leáraz számos rendkívül kedvelt terméket.

Az egyik Compaq laptop árát 180 dollárral, 398 dollárra csökkentik, melytől óriási forgalomnövekedést várnak. Emlékezetes, hogy a Wal-Mart tavaly is húzott egy hasonlót - igaz, hogy hetekkel később - az eredmény pedig akkor sem maradt el. A kiskereskedő célja természetesen most is az ünnepi vásárlási csúcs elnyújtása.

A Wal-Mart tervei szerint több mint 10 ezer árucikket kínál majd jelentős diszkonttal, nem kis nyomást gyakorolva ezzel versenytársaira, akik felkészülhetnek arra, hogy a karácsonyi árháború mostantól november elején elkezdődik!

Iparági elemzők azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy a világelső tavalyi akcióival ugyan kiemelkedően kezdte az ünnepi szezont, decemberben azonban visszaesés mutatkozott a forgalom-növekedés ütemében. Mindez azzal magyarázható, hogy a Wal-Martban akkor vásárolnak az emberek, amikor még sok idejük van válogatni, az utolsó pillanatban inkább mást választanak.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem