23 °C Budapest

Nincs Coca-Cola a polcon! - A Tesco ezt is megteheti?

Pénzcentrum
2006. október 19. 08:45

Amint arról korábban beszámoltunk, több hónapja folynak a tárgyalások a Coca-Cola és a Tesco illetékesei között, a hipermarketlánc szerint azonban az italcég irreális árakon kínálja üdítőit. A vita eredményeképpen néhány napja eltűnt a Tesco polcairól a Coca-Cola összes terméke, a hipermarket ugyanis két hete nem rendel a cég áruiból.

Amint arról korábban beszámoltunk, több hónapja folynak a tárgyalások a Coca-Cola és a Tesco illetékesei között, a hipermarketlánc szerint azonban az italcég irreális árakon kínálja üdítőit. A vita eredményeképpen néhány napja eltűnt a Tesco polcairól a Coca-Cola összes terméke, a hipermarket ugyanis két hete nem rendel a cég áruiból - írja a Magyar Hírlap.

A kereskedelmi láncok természetesen arra törekednek, hogy olcsóbbak legyenek konkurenseiknél, ezt azonban gyakran nem saját árrésük, hanem beszállítóik terhére igyekeznek elérni.

A kilistázás sok esetben arra szolgál, hogy nyomást gyakoroljon a szállítóra. Érdekesség, hogy Csehországban és Szlovákiában is eltűnt a Coca-Cola a Tescoból, ennek ellenére azonban 15%-kal nőtt az üdítőital-forgalom a hipermarketekben.

A karácsonyi ünnepek közeledtére való tekintettel természetesen szeretnének megállapodni a felek, meglepő lenne azonban, ha végeredményben áresést tapasztalhatnánk a boltban.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44