2 °C Budapest

Tesco-beszállító vagy? - Lesz még rosszabb!

Pénzcentrum
2006. október 17. 09:15

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint a megszorító intézkedések hatására a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom maximum 5%-kal eshet vissza az ideihez képest, ennek megítéléséhez azonban fontos tudni, hogy az elmúlt 4 évben több mint 30%-os emelkedés volt tapasztalható ezen a téren.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint a megszorító intézkedések hatására a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom maximum 5%-kal eshet vissza az ideihez képest, ennek megítéléséhez azonban fontos tudni, hogy az elmúlt 4 évben több mint 30%-os emelkedés volt tapasztalható ezen a téren - írja a Népszabadság.

Az élelmiszereknél értelemszerűen csak mérsékelt visszaeséssel lehet számolni, szem előtt kell tartani azonban, hogy a hazai élelmiszer-kínálat 25-30%-a import alapanyagból vagy külföldön készül, a forint gyengülése így újabb árfelhajtó tényező lehet, mely további fogyasztás-visszaeséshez vezethet.

A főtitkár kiemelte, a két gyengébb esztendő valószínűleg senkinek sem szegi majd terjeszkedési kedvét. Ezen véleményt látszik megerősíteni a nagyobb láncok illetékeseinek nyilatkozata is. A Tesco jövőre az ideihez és a tavalyihoz hasonló, 15%-os árbevétel-növekedésre számít. Az esetleges bevételkiesést a cég a beszállítókkal való szorosabb együttműködéssel kívánja orvosolni. (Képzelhetjük, mit jelent ez a partnereknek...)

Az Auchan vezetése szerint a megszorítások nem lesznek hatással a 2007-re tervezett új áruháznyitásokra, bevételkiesésre nem, csak a fogyasztás átrendeződésére számítanak. A francia cég illetékesei szerint a nagyobb forgalom akár kompenzálhatja is a megszorítások miatt emelkedő fenntartási költségeket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Coop Hungary Zrt. vezérigazgató-helyettese a megszorító csomag hatásaként 2007-re csoportszinten 3.5 milliárdos pluszköltségre számít, melyet a cég költségcsökkentéssel (logisztikai fejlesztéssel, esetleg létszámcsökkentéssel) kíván ellensúlyozni.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?