21 °C Budapest

Tesco-beszállító vagy? - Lesz még rosszabb!

Pénzcentrum
2006. október 17. 09:15

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint a megszorító intézkedések hatására a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom maximum 5%-kal eshet vissza az ideihez képest, ennek megítéléséhez azonban fontos tudni, hogy az elmúlt 4 évben több mint 30%-os emelkedés volt tapasztalható ezen a téren.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint a megszorító intézkedések hatására a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom maximum 5%-kal eshet vissza az ideihez képest, ennek megítéléséhez azonban fontos tudni, hogy az elmúlt 4 évben több mint 30%-os emelkedés volt tapasztalható ezen a téren - írja a Népszabadság.

Az élelmiszereknél értelemszerűen csak mérsékelt visszaeséssel lehet számolni, szem előtt kell tartani azonban, hogy a hazai élelmiszer-kínálat 25-30%-a import alapanyagból vagy külföldön készül, a forint gyengülése így újabb árfelhajtó tényező lehet, mely további fogyasztás-visszaeséshez vezethet.

A főtitkár kiemelte, a két gyengébb esztendő valószínűleg senkinek sem szegi majd terjeszkedési kedvét. Ezen véleményt látszik megerősíteni a nagyobb láncok illetékeseinek nyilatkozata is. A Tesco jövőre az ideihez és a tavalyihoz hasonló, 15%-os árbevétel-növekedésre számít. Az esetleges bevételkiesést a cég a beszállítókkal való szorosabb együttműködéssel kívánja orvosolni. (Képzelhetjük, mit jelent ez a partnereknek...)

Az Auchan vezetése szerint a megszorítások nem lesznek hatással a 2007-re tervezett új áruháznyitásokra, bevételkiesésre nem, csak a fogyasztás átrendeződésére számítanak. A francia cég illetékesei szerint a nagyobb forgalom akár kompenzálhatja is a megszorítások miatt emelkedő fenntartási költségeket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Coop Hungary Zrt. vezérigazgató-helyettese a megszorító csomag hatásaként 2007-re csoportszinten 3.5 milliárdos pluszköltségre számít, melyet a cég költségcsökkentéssel (logisztikai fejlesztéssel, esetleg létszámcsökkentéssel) kíván ellensúlyozni.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 20. szombat
Illés
29. hét
Július 20.
A Hold napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 20. 19:21
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem