Tesco-beszállító vagy? - Lesz még rosszabb!

Pénzcentrum
2006. október 17. 09:15

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint a megszorító intézkedések hatására a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom maximum 5%-kal eshet vissza az ideihez képest, ennek megítéléséhez azonban fontos tudni, hogy az elmúlt 4 évben több mint 30%-os emelkedés volt tapasztalható ezen a téren.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint a megszorító intézkedések hatására a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom maximum 5%-kal eshet vissza az ideihez képest, ennek megítéléséhez azonban fontos tudni, hogy az elmúlt 4 évben több mint 30%-os emelkedés volt tapasztalható ezen a téren - írja a Népszabadság.

Az élelmiszereknél értelemszerűen csak mérsékelt visszaeséssel lehet számolni, szem előtt kell tartani azonban, hogy a hazai élelmiszer-kínálat 25-30%-a import alapanyagból vagy külföldön készül, a forint gyengülése így újabb árfelhajtó tényező lehet, mely további fogyasztás-visszaeséshez vezethet.

A főtitkár kiemelte, a két gyengébb esztendő valószínűleg senkinek sem szegi majd terjeszkedési kedvét. Ezen véleményt látszik megerősíteni a nagyobb láncok illetékeseinek nyilatkozata is. A Tesco jövőre az ideihez és a tavalyihoz hasonló, 15%-os árbevétel-növekedésre számít. Az esetleges bevételkiesést a cég a beszállítókkal való szorosabb együttműködéssel kívánja orvosolni. (Képzelhetjük, mit jelent ez a partnereknek...)

Az Auchan vezetése szerint a megszorítások nem lesznek hatással a 2007-re tervezett új áruháznyitásokra, bevételkiesésre nem, csak a fogyasztás átrendeződésére számítanak. A francia cég illetékesei szerint a nagyobb forgalom akár kompenzálhatja is a megszorítások miatt emelkedő fenntartási költségeket.

ELINDULT A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A Coop Hungary Zrt. vezérigazgató-helyettese a megszorító csomag hatásaként 2007-re csoportszinten 3.5 milliárdos pluszköltségre számít, melyet a cég költségcsökkentéssel (logisztikai fejlesztéssel, esetleg létszámcsökkentéssel) kíván ellensúlyozni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?