7 °C Budapest

Időkapszula a neten

Pénzcentrum
2006. október 10. 16:00

Hétfőn bejelentette a Yahoo! internetes cég legújabb fejlesztését, amely a Yahoo! Időkapszula nevet fogja viselni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Jerry Jang, a Yahoo! társalapítója és vezetője, nyilatkozata szerint ez hatalmas lépés az internetes közösség számára, ahol minden második netező a Yahoo!-t használja. A vezető hozzátette, azt szeretnék elérni, hogy akárhonnan is használják a Yahoo!-t, lehetőség nyíljon megismerni a különböző kultúrákat, s megtudni, hogy mi az, amit a különböző népek fontosnak éreznek. Rendkívül érdekes lesz figyelni a társalapító szerint, hogy a 2006-os pillanatfelvételhez mit adnak hozzá az emberek.

Az időkapszula a különböző helyi oldalakon is elérhető lesz a cég tervei szerint. A honlapot Jonathan Harris tervezte, ahová lehetőség van szöveg-, audio-, videofájlok vagy akár rajzok feltöltésére. A diákoktól kezdve egészen az idősekig arra vágynak az emberek, hogy hozzájárulhassanak az időkapszulához olyan témákban is, mint szerelem, harag, öröm, bánat, hűség, szépség, múlt, jelent és remény.

A beadványokat egy digitális művészeti alkotásként egyesítik, amelyet majd október 25. és 27. között kiküldenek az űrbe, valamint a mexikói Nap-piramishoz, Teotihuacanba. Azért esett a Nap-piramisra a választás, mert a világörökség részeként ez a helyszín egyfajta szimbóluma az ősi kultúrák megőrzésének.

A digitális archívumot a tervek szerint lepecsételik, s majd csak 2020-ban fogják kinyitni, mikor a cég a 25. születésnapját ünnepli.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 2. csütörtök
Melinda, Vivien
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?