3 °C Budapest

Ki korán kel...indul a per!

Pénzcentrum
2006. szeptember 29. 09:00

Az Európai Parlament képviselőinek tapasztalatai szerint néhány cég spekulatív célból 200-300 ezer domain nevet szerzett meg spekulatív céllal, áprilistól ugyanis bárki kérheti a .eu végződésű honlapcímek bejegyzését.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Az illetékes testület, az EURid néha túl jóhiszemű a domain regisztrációnál, pedig meg kellene tagadni a bejegyzést, amikor nyilvánvalóan spekulatív célú az igénylés - írja a Világgazdaság.

A legtöbb spekulatív bejegyzés német, osztrák és Benelux államokbeli cégekhez köthető. Több regisztrátor azért jegyeztetett be sok értékes .eu végződésű weblapot, hogy később jó áron értékesítse azokat, a szabályok szerint azonban a regisztrátorok csak létező ügyfeleik számára kérelmezhetik a bejegyzést. Ennek köszönhetően az EURid a címhasználati jog felfüggesztése mellett pert is indított az érintett regisztrátor cégek ellen.

A gyanús bejegyzések többségét egyetlen ciprusi székhelyű cég nevére kérték. A néhány hónapja pár eurós regisztrációs díj ellenében bejegyzett hotels.eu honlapot 257 ezer, míg a shopping.eu-t 153 ezer euróért értékesítették nyílt licitálással a nyáron.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?