0 °C Budapest

Ezer felett a kilépők száma

Pénzcentrum
2006. szeptember 29. 10:30

A legfrissebb adatok szerint összesen 1518 vállalkozás élt az evakörből történő kilépés lehetőségével. A szakértők szerint az elegendő költségszámlával rendelkező, és a tevékenységüket szüneteltető vállalkozások hagyták el választottjukat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A mintegy 103 ezer evázóból a tegnapig feldolgozott adatok szerint 1518 lépett ki az evakörből - írja a Napi Gazdaság. A korábban közölt, feleekkora szám azért bővült, mert a postán az utolsó pillanatban feladott papírok csak napokkal a szeptember 15-i határidő után futottak be az adóhivatalhoz.

Az évközi kilépést azért tették lehetővé, mert az eva kulcsa október elsejével 15-ről 25 százalékra emelkedik. A számok azt mutatják, hogy a nagyarányú emelés ellenére az eva még mindig a legkedvezőbb adózási formának számít, főként a szellemi tevékenységet végző, anyagmentes szolgáltatást nyújtó, illetve alkalmazott nélkül dolgozó vállalkozásoknak.. Az Adótanácsadók és Könyvvizsgálók Országos Egyesületének alelnöke szerint azok döntöttek a kilépés mellett, akiknek időközben - többek között az ekho alkalmazása miatt - megszűnt a vállalkozási tevékenységük vagy megfelelő költséghányaddal rendelkeznek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 8. szerda
Mária
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?