4 °C Budapest

Újra indul a Magyar Nemzeti Bank "Monetary - közgazdálkodj okosan"

Pénzcentrum
2006. szeptember 22. 11:00

A tavalyi év sikere után újra elindítja középiskolásoknak szóló vetélkedősorozatát a Magyar Nemzeti Bank. A "Monetary- közgazdálkodj okosan" nevű megmérettetés célja, hogy minél többekkel megismertesse a jegybank működését, tevékenységét, továbbá hozzájáruljon a diákság általános pénzügyi ismereteinek fejlesztéséhez. A versengés online selejtezőkből, regionális elődöntőkből, s budapesti döntőből

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

áll, s az ország bármely középiskolájának tanulói jelentkezhetnek, 4 fős csapatokat alkotva. A tét idén sem kevés, hiszen a megszerzett hasznos ismeretek mellett a legjobbak 1,000,000, 750,000, és 500,000 forinttal lehetnek gazdagabbak.

Az elmúlt év tapasztalatai és sikere után, a Magyar Nemzeti Bank a 2006/2007-es tanévben is megrendezi középiskolásoknak szóló pénzügyi vetélkedőjét. A "Monetary-közgazdálkodj okosan" versenyben az első alkalommal több mint 250 csapat, azaz 1,000 diák vett részt. Végül a legjobbak a győri Révai Miklós Gimnázium (1.) az egri Neumann János Középiskola (2.) és a szegedi Kőrösy József Közgazdasági és Külkereskedelmi Szakközépiskola (3.) tanulói lettek, s ők vihették el a helyezetteknek járó nagyobb pénzdíjakat.

A korábbiakhoz hasonlóan idén is saját internetes felülettel jelenik meg a játék, amely nemcsak a jelentkezéshez és a versengéshez elengedhetetlen információkat gyűjti össze, de ezen a felületen zajlanak majd a selejtező fordulói is. A webhely, ahol mindez elérhető a www.monetary.mnb.hu .

A Magyar Nemzeti Bank vállalt célja, hogy törvényben rögzített alapfeladatai mellett közelebb hozza az intézményt az emberekhez, megértesse és elfogadtassa a jegybank működését, és növelje a nagyközönség pénzügyi tájékozottságát. Az MNB évek óta szervez a lakosság, és különösen a diákságnak szóló, a pénzügyi kultúra fejlesztésére irányuló programokat, amelynek kiemelt része az immár második Monetary. A 2006/2007-es vetélkedő újdonsága, hogy olyan ismeretek is bekerültek a tematikába, amelyek nem csak a jegybanki tevékenységhez, és szigorúan a monetáris politikához kapcsolódnak, hanem az általános, hétköznapi pénzügyek világában is segítik az eligazodást, ezáltal is növelve a pénzügyi jártasságot.

A Magyar Nemzeti Bank várja azon 11 vagy 12. évfolyamos középiskolásokból álló 4 fős csapatok jelentkezését, akik nyitott szemmel járnak a világban, akiket érdekelnek a gazdaság, a pénzügyi világ hírei, és szeretnének még többet megtudni erről az izgalmas világról.

A jelentkezéshez minden információ rendelkezésre áll a www.monetary.mnb.hu internetes oldalon.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?