7 °C Budapest

Újra indul a Magyar Nemzeti Bank "Monetary - közgazdálkodj okosan"

Pénzcentrum
2006. szeptember 22. 11:00

A tavalyi év sikere után újra elindítja középiskolásoknak szóló vetélkedősorozatát a Magyar Nemzeti Bank. A "Monetary- közgazdálkodj okosan" nevű megmérettetés célja, hogy minél többekkel megismertesse a jegybank működését, tevékenységét, továbbá hozzájáruljon a diákság általános pénzügyi ismereteinek fejlesztéséhez. A versengés online selejtezőkből, regionális elődöntőkből, s budapesti döntőből

áll, s az ország bármely középiskolájának tanulói jelentkezhetnek, 4 fős csapatokat alkotva. A tét idén sem kevés, hiszen a megszerzett hasznos ismeretek mellett a legjobbak 1,000,000, 750,000, és 500,000 forinttal lehetnek gazdagabbak.

Az elmúlt év tapasztalatai és sikere után, a Magyar Nemzeti Bank a 2006/2007-es tanévben is megrendezi középiskolásoknak szóló pénzügyi vetélkedőjét. A "Monetary-közgazdálkodj okosan" versenyben az első alkalommal több mint 250 csapat, azaz 1,000 diák vett részt. Végül a legjobbak a győri Révai Miklós Gimnázium (1.) az egri Neumann János Középiskola (2.) és a szegedi Kőrösy József Közgazdasági és Külkereskedelmi Szakközépiskola (3.) tanulói lettek, s ők vihették el a helyezetteknek járó nagyobb pénzdíjakat.

A korábbiakhoz hasonlóan idén is saját internetes felülettel jelenik meg a játék, amely nemcsak a jelentkezéshez és a versengéshez elengedhetetlen információkat gyűjti össze, de ezen a felületen zajlanak majd a selejtező fordulói is. A webhely, ahol mindez elérhető a www.monetary.mnb.hu .

A Magyar Nemzeti Bank vállalt célja, hogy törvényben rögzített alapfeladatai mellett közelebb hozza az intézményt az emberekhez, megértesse és elfogadtassa a jegybank működését, és növelje a nagyközönség pénzügyi tájékozottságát. Az MNB évek óta szervez a lakosság, és különösen a diákságnak szóló, a pénzügyi kultúra fejlesztésére irányuló programokat, amelynek kiemelt része az immár második Monetary. A 2006/2007-es vetélkedő újdonsága, hogy olyan ismeretek is bekerültek a tematikába, amelyek nem csak a jegybanki tevékenységhez, és szigorúan a monetáris politikához kapcsolódnak, hanem az általános, hétköznapi pénzügyek világában is segítik az eligazodást, ezáltal is növelve a pénzügyi jártasságot.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Magyar Nemzeti Bank várja azon 11 vagy 12. évfolyamos középiskolásokból álló 4 fős csapatok jelentkezését, akik nyitott szemmel járnak a világban, akiket érdekelnek a gazdaság, a pénzügyi világ hírei, és szeretnének még többet megtudni erről az izgalmas világról.

A jelentkezéshez minden információ rendelkezésre áll a www.monetary.mnb.hu internetes oldalon.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem