31 °C Budapest

Pofon a Tesco-nak! - Ezt elszúrták...

Pénzcentrum
2006. szeptember 14. 05:30

A Metro és Tesco áruházláncok közötti hosszantartó jogi vita lezárásaként az Európai Unió "másodfokú bírósága" a Metro javára ítélt, tehát ezek után a Metro lesz az egyetlen jogos használója a márkanévnek.

A Metro és Tesco áruházláncok közötti hosszantartó jogi vita lezárásaként az Európai Unió "másodfokú bírósága" a Metro javára ítélt, tehát ezek után a Metro lesz az egyetlen jogos használója a márkanévnek.

A Metro 1998-ban fordult először az Európai Unió márkanév-használattal foglalkozó hatóságához, az OHIM-hez, hogy levédje a Metro márkanevet. Az eljárás ellen azonban a Tesco kifogást emelt, amelyet azzal indokolt, hogy a kisméretű, forgalmi csomópontokban megépült áruházainak ő is a Metro elnevezést adta, és ő már ugyancsak beregisztrálta az elnevezést.

A luxemburgi "elsőfokú bíróság" döntése szerint a Tesco elmulasztotta 2003-ban megújítani a márkanév regisztrációját, amely így már nem létezik, de emellett meghosszabbította döntése érvényességét, miszerint a Metro továbbra sem kaphatja meg a kizárólagos használati jogot. A Metro örömére azonban a fellebbezés sikeres volt, és ma már a márkanév boldog tulajdonosainak mondhatják magukat.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?