Kisboltokká alakulnak a posták?

Pénzcentrum
2006. augusztus 23. 09:30

A gazdasági tárca elképzelései szerint a kétezer főnél kisebb népességszámú településeken a posta is árulhatna élelmiszert, alkoholmentes italt, vegyi terméket, napicikket, kávét és végső felhasználó részére dohányterméket.

A gazdasági tárca elképzelései szerint a kétezer főnél kisebb népességszámú településeken a posta is árulhatna élelmiszert, alkoholmentes italt, vegyi terméket, napicikket, kávét és végső felhasználó részére dohányterméket - írja a Világgazdaság.

A Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (Kisosz) szerint azonban ez alapvetően nem a posta feladata, ráadásul az előterjesztés veszélyezteti az egyébként is nehéz körülmények között dolgozó, az élelmiszer-biztonságot is szem előtt tartó bolti kereskedőket.

Mint ismeretes, a Balaton-parti községek kb. 60%-a kétezer fő alatti, így ezeken a postának alanyi joga lenne a kereskedelmi tevékenységre. A Kisosz azt javasolja, hogy a posta csak ott árusíthasson, ahol kereskedelmi bolt hiányában az önkormányzati testület véleménye alapján az alapellátás nem biztosított.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?