15 °C Budapest

Kisboltokká alakulnak a posták?

Pénzcentrum
2006. augusztus 23. 09:30

A gazdasági tárca elképzelései szerint a kétezer főnél kisebb népességszámú településeken a posta is árulhatna élelmiszert, alkoholmentes italt, vegyi terméket, napicikket, kávét és végső felhasználó részére dohányterméket.

A gazdasági tárca elképzelései szerint a kétezer főnél kisebb népességszámú településeken a posta is árulhatna élelmiszert, alkoholmentes italt, vegyi terméket, napicikket, kávét és végső felhasználó részére dohányterméket - írja a Világgazdaság.

A Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (Kisosz) szerint azonban ez alapvetően nem a posta feladata, ráadásul az előterjesztés veszélyezteti az egyébként is nehéz körülmények között dolgozó, az élelmiszer-biztonságot is szem előtt tartó bolti kereskedőket.

Mint ismeretes, a Balaton-parti községek kb. 60%-a kétezer fő alatti, így ezeken a postának alanyi joga lenne a kereskedelmi tevékenységre. A Kisosz azt javasolja, hogy a posta csak ott árusíthasson, ahol kereskedelmi bolt hiányában az önkormányzati testület véleménye alapján az alapellátás nem biztosított.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20