34 °C Budapest

Idén nagy sikerrel zártak a strandok

Pénzcentrum
2006. augusztus 23. 13:00

Sikerrel zárják a strandok az idényt, pedig pesszimista módon tekintettek a jövőbe az esős és hideg júniusban. A várakozások ellenére szerencsére meleg és száraz nyárban volt részünk, így nagyon sokan látogattak el a helyi és más strandokra.

Sikerrel zárják a strandok az idényt, pedig pesszimista módon tekintettek a jövőbe az esős és hideg júniusban. A várakozások ellenére szerencsére meleg és száraz nyárban volt részünk, így nagyon sokan látogattak el a helyi és más strandokra.

A fürdőhelységek bevételei többnyire mindegyik egység esetében meghaladja a tavaly évi bevételt. Mogyorósi Ferenc, a Budapesti Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. fürdőüzemeltetési osztályvezetője a Világgazdaságnak adott interjúja alkalmával elmondta, hogy a nyár elején a látogatók száma nem érte el a 2005-ös évit, ám a forró júliusnak köszönhetően a strandolók száma júliusban meghaladta a tavalyi egész éves adatot.

A tavalyi veszteséget kompenzálta az idei nyár - nemcsak az említett Hévizei Zrt. strandjait illetően, hanem az ország többi strandját is. Hajdúszoboszló például olyan mértékű forgalomnövekedést értek el, hogy a fürdőhelyeket közel 13 százalékkal többen látogatták, mint az előző évben.

Zalaegerszegen az Aquaparkban is pozitív bevétellel zártak. Az üzemeltető társaság vezérigazgatója elmondta, hogy 10-15 millió forint hasznot értek el idén, ami pontosan kompenzálja a tavalyi év hiányát.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?