Kirobbant az EU-botrány! Milliók érintettek...

Pénzcentrum
2006. július 27. 05:30

Az EURid hatóság, ami a .eu domain neveket jegyzi és működteti 74,000 felhasználó honlapjának függesztette fel működését, és további 400-at perelt be szerződésszegés jogcímen.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A botrány azért robbant ki, mert voltak felhasználók, akik visszaélve a rendszer adta lehetőségekkel egyszerre több címet is készítettek olyan céllal, hogy majd a későbbiekben magas áron értékesítik őket. Ezt a nem megengedett tevékenységet az informatikai nyelvben 'raktározásnak' hívják. A források szerint a 74,000 oldal néhány felhasználóhoz köthető csupán, ami joggal bizonyítja azt, hogy törvénysértés történt.

Az EURid szerint az ilyen visszaéléseknél a .eu domain név veszít az értékéből, ami nemcsak az illegális, hanem azt a 2 millió legális felhasználót is érinti, akik nem tehetnek az egészről semmit. A hatóság folyamatosan ellenőrzi, hogy a felhasználók valóban európai székhellyel rendelkeznek-e, és ha kiderül, hogy valamilyen más földrészről regisztráltak, a szerv azonnali hatállyal megszünteti a honlap létezését.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?