7 °C Budapest

Akció! Itt a nyár vége?

Pénzcentrum
2006. július 20. 10:00

A korábbi éveket az augusztus végi árleszállítások és akciók jellemezték, ám ezt a taktikát felváltotta a boltok és kereskedők június közepére tervezett új akció-politikája.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Már nyár elején, június közepe táján találkozhattunk akciós feliratokkal, valamint 20-30%-os árleszállításokkal. A vásárt az üzletek teljes árukészlettel kezdik még tavasszal, így tehát az új, divatos nyári ruhákat már április-májusban megvásárolhatják az újdonságot kedvelők és a divatkövetők. Ez a nyári kollekciót tartalmazó tavaszi árukészlet június végére, illetve július elejére már akciósan kerül eladásra, hiszen addigra újabb áru érkezett, a legutóbbi divat szerint. Így tehát, ha egy keveset várunk, sokat takaríthatunk meg, mert ugyanahhoz a ruhához 2 hónap elteltével sokkal olcsóbban juthatunk hozzá. Vigyázni kell azonban, mert augusztusra, a 70%-os leárazások idejére sok ruházati áruház már csak hiányos méretekkel rendelkezik - írja a Népszabadság.

A forint gyengülése miatt az importruhákkal kereskedő cégeknél hamarosan 2-4%-os áremelésekre lehet számítani. A kiárusítást mindez negatív irányban fogja befolyásolni, mert az emberek legnagyobb része a ruházati cikkeken szokott spórolni, így könnyen lehet, hogy még többen keresik majd fel a piacokat az olcsóbb, de rosszabb minőségű árukért. A kormány által elrendelt áfa-emelés miatt nemcsak a ruházati cikkek, de a tartós fogyasztási cikkek iránti keresettség is csökkeni fog.

A két legnagyobb vásárlási láz a decembert és a nyarat - leginkább május és augusztus- érinti, így érthető, hogy a vállalatok most szeretnének szert tenni a profitjuk nagy részére. Nyáron egyébként megugrik a kereset a szoknyák, pólók, blúzok, nadrágok, de még az öltönyök iránt is.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18