Minden akciós! - Mennyit spórolhatsz?

Pénzcentrum
2006. július 13. 09:00

A turistaforgalom alakulásában is jelentős szerepet játszanak a leértékelések, kiárusítások, ezért Olaszországban és Franciaországban szigorúan szabályozzák a szezonális árleszállítások időintervallumát. Ezzel szemben Magyarországon sok helyen már 3 hete akcióznak. Ezek a tények sokat elárulnak a márkák értékéről.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A Váci utcában nemcsak az üzlet külsején látszik a retro-hatás, hanem mindez a polcokon lévő árukészletben is megmutatkozik. Fapados turisták járják az utcát egy-egy jó darab érdekében, melynél az árengedmény elérheti az 50-60 százalékos mértéket is - írja a Napi.

A bevásárlóközpontokban csak július hetedikével indultak meg a szezon végi kiárusítások. A kisebb árukészlettel rendelkező üzletekben és a felkapott márkák esetén a kedvezmény 20-30 százalékos, míg a kevésbé ismertek esetén akár a 70 százalékot is elérheti a megtakarítás mértéke.

A kereskedők szerint a nagy kedvezmények (70 százalék) a legtöbb esetben olyan árukra vonatkoznak, amelyek már 2-3 szezon óta raktáron vannak és ezek gyakran kisebb hibákkal rendelkeznek továbbá az esetek többségében mérethiányosat is. Az ilyen irányú leértékeléseket általában a nagy üzletek tehetik meg, akik kéthetente kapnak új árut.

Az 50 százalékos kedvezmények a késő tavaszi kollekciókra vonatkoznak, míg a 20-30 százalék a szezon eleji készletre érvényes, amely legfeljebb másfél hónapja került a boltokba.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 4. 19:20