0 °C Budapest

Itt az újabb járulék?

Pénzcentrum
2006. július 18. 15:00

A kormány már jövőre felállítaná az egészségbiztosítási tevékenységet ellenőrző felügyeletet, ami egyértelműen a több-biztosítós modell felállítására utal. Az egészségügyi ellátásokhoz szorosan nem köthető tevékenységeket már 2007-ben leválasztanák az OEP-ről, így a táppénz- és keresetpótló ellátások, valamint az idősápolás külön, üzleti biztosítóhoz kerülhet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A kormány már jövőre felállítaná az egészségbiztosítási tevékenységet ellenőrző felügyeletet, ami egyértelműen a több-biztosítós modell felállítására utal. Az egészségügyi ellátásokhoz szorosan nem köthető tevékenységeket már 2007-ben leválasztanák az OEP-ről, így a táppénz- és keresetpótló ellátások, valamint az idősápolás külön, üzleti biztosítóhoz kerülhet - írja a Népszabadság.

Ezzel párhuzamosan megszűnne a munkáltatókat jelenleg terhelő 15 napos betegszabadság, vagyis ha egy dolgozó megbetegszik, a táppénzt már az első naptól az új biztosító fizetné. A tervek szerint a kifizetés alapját a munkáltató teremtené meg biztosításvásárlással, melyet a munkavállalók tetszőleges mértékben kiegészíthetnek.

Januártól a munkavállalók a mostani 4% helyett már 7%-os egészségbiztosítási járulékot fizetnek, az ebből adódó bevétel azonban kevés lehet, ha megszűnik a 15 napos betegszabadság intézménye, ezért kell a munkáltatóknak az új biztosítónál kötelezően jogosultságot vásárolniuk. A járulék vagy hozzájárulás mértékéről egyelőre nem sokat lehet tudni...
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20