23 °C Budapest

Itt az újabb járulék?

Pénzcentrum
2006. július 18. 15:00

A kormány már jövőre felállítaná az egészségbiztosítási tevékenységet ellenőrző felügyeletet, ami egyértelműen a több-biztosítós modell felállítására utal. Az egészségügyi ellátásokhoz szorosan nem köthető tevékenységeket már 2007-ben leválasztanák az OEP-ről, így a táppénz- és keresetpótló ellátások, valamint az idősápolás külön, üzleti biztosítóhoz kerülhet.

A kormány már jövőre felállítaná az egészségbiztosítási tevékenységet ellenőrző felügyeletet, ami egyértelműen a több-biztosítós modell felállítására utal. Az egészségügyi ellátásokhoz szorosan nem köthető tevékenységeket már 2007-ben leválasztanák az OEP-ről, így a táppénz- és keresetpótló ellátások, valamint az idősápolás külön, üzleti biztosítóhoz kerülhet - írja a Népszabadság.

Ezzel párhuzamosan megszűnne a munkáltatókat jelenleg terhelő 15 napos betegszabadság, vagyis ha egy dolgozó megbetegszik, a táppénzt már az első naptól az új biztosító fizetné. A tervek szerint a kifizetés alapját a munkáltató teremtené meg biztosításvásárlással, melyet a munkavállalók tetszőleges mértékben kiegészíthetnek.

Januártól a munkavállalók a mostani 4% helyett már 7%-os egészségbiztosítási járulékot fizetnek, az ebből adódó bevétel azonban kevés lehet, ha megszűnik a 15 napos betegszabadság intézménye, ezért kell a munkáltatóknak az új biztosítónál kötelezően jogosultságot vásárolniuk. A járulék vagy hozzájárulás mértékéről egyelőre nem sokat lehet tudni...
Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 9. péntek
Félix
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?