Robban a levélbomba! - Felkészülhet a Posta...

Pénzcentrum
2006. július 14. 09:30

A postai szolgáltatások monopóliumának megszüntetését javasolja minden EU-tagállamban 2009-ig az Európai Bizottság megbízásából készült két független szakvélemény. A liberalizációt elsősorban a Deutsche Post és a leendő hollandiai versenytársa, a TNT szorgalmazza, mivel nagyszabású terjeszkedési terveket szőnek az európai piacon.

A postai szolgáltatások monopóliumának megszüntetését javasolja minden EU-tagállamban 2009-ig az Európai Bizottság megbízásából készült két független szakvélemény. A liberalizációt elsősorban a Deutsche Post és a leendő hollandiai versenytársa, a TNT szorgalmazza, mivel nagyszabású terjeszkedési terveket szőnek az európai piacon - írja a Világgazdaság.

Szakértők szerint nem kell attól tartani, hogy a liberalizáció az eddig monopolbevételek révén keresztfinanszírozott univerzális szolgáltatások (a kistelepülések ellátása) kárára történne. Ezek biztosításához létre lehetne hozni egy kizárólag ezt szolgáló alapot, melybe minden postai szolgáltatónak befizetést kellene teljesítenie.

Ahhoz, hogy a verseny tényleg meghozza a remélt eredményt, minden tagállamban meg kell szüntetni egyes postai szolgáltatások fennmaradt áfamentességét, valamint egyszerűsíteni kell az új szereplők piacra lépését.

A postai monopóliumok fokozatos felszámolását célzó közösségi irányelv szerint idén január 1-jétől már csak az 50 grammot meg nem haladó súlyú küldemények esetében lehetséges az egyetemes szolgáltatók kizárólagosságának fenntartása. Az 50 grammnál nehezebb küldemények piacát itthon is liberalizálták, becslések szerint a hazai levélforgalom 20%-a már versenypiacon működik.
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?