Lassan mondom: drága lesz a betegség!

Pénzcentrum
2006. július 14. 13:00

Hamarosan nyilvánosságra hozzák az egészségügyi reform részletes tervezetét. Előzetesen annyit lehet tudni, hogy készültek tanulmányok az Egészségügyi Minisztériumban a vizitdíj mellett a kórházi napidíj bevezetésének lehetőségéről is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A vizitpénz minden orvos-beteg találkozáskor 300-500 forint lehet, amely nem hivatott korlátozni az indokolt orvoshoz járást, de a szakértők szerint a magyarok az uniós átlaghoz képest gyakran keresik fel háziorvosukat olykor valós indok nélkül. A tálca erre alapozza a vizitdíj bevezetésének szükségességét - írja a Magyar Hírlap.
A tervek szerint a gyermekeknek, a meghatározott krónikus betegségekben szenvedőknek, a nyugdíjasoknak és a szociálisan rászorulóknak vagy nem kellene fizetniük vagy kompenzációt kapnának. A szociálisan rászorulók esetén az őket megillető szociális juttatásokba belekalkulálják a vizitdíjat.

A lap értesülése szerint a kórházi napidíj fizetése alól is csak a szociálisan rászorulók kapnának felmentést.

Sinkó Eszter az Egészségügyi Menedzserképző Központ egészségügyi közgazdásza szerint áttételesen a vizitdíjjal, az ágypénzzel és a finanszírozással kapcsolatos megszorításokkal is azt akarja elérni a minisztérium, hogy magától derüljön ki, hol vannak felesleges kapacitások.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?