5 °C Budapest

Zsíros büntetés a Lidl-nek

Pénzcentrum
2006. július 10. 05:30

Zsíros büntetést kapott a Lidl, mivel bebizonyosodott, hogy néhány brit üzletében hibásan tüntette fel a forgalmazott húsok zsírtartalmát.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A címkén az szerepelt, hogy a szóban forgó marhahús zsírtartalma 7% alatti, a vizsgálatok szerint azonban az érték 10 és 16% között ingadozott. A diszkontlánc ezek után is megúszhatta volna a súlyos büntetést, ám nem tettek semmit: változatlan címkével tovább árusították a húst, félrevezetve ezzel fogyasztóikat.

Mindennek egy 27 ezer fontos büntetés lett az eredménye, valamint a csaknem 7 ezer fontnyi jogi költségeket is a Lidl-nek kell kifizetnie.

Az indoklásban az szerepel, hogy számos embernek rendkívül fontos az egészségi állapota miatt, hogy mit ehet meg és mit nem, a diszkont azonban nem törődött ezekkel az igényekkel és nem volt hajlandó együttműködni a hatóságokkal. Amennyiben már az elején kooperáltak volna, az ügy el sem jutott volna a bíróság elé.

A szigetországban már korábban is meggyűlt az illetékes hatóságok baja a Lidl-lel, ott ugyanis nem veszik félvállról a fogyasztóvédelmi kérdéseket...
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?