8 °C Budapest

Itt az újabb bankóbotrány

Pénzcentrum
2006. június 29. 09:00

Ismét hamis tíz- és húszezresekre bukkantak a rendőrök Bács-Kiskun megyében. Két kiskunfélegyházi férfi, több megyében fizetett rendszeresen hamis pénzzel Azonban elfogták őket a rendőrség most a károsultak jelentkezését várja.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Ismét hamis tíz- és húszezresekre bukkantak a rendőrök Bács-Kiskun megyében. Két kiskunfélegyházi férfi, több megyében fizetett rendszeresen hamis pénzzel Azonban elfogták őket a rendőrség most a károsultak jelentkezését várja - írja a Népszabadság.

A nyomozás az idén tavaszszal indult, amikor több bejelentés érkezett arról, hogy hamis, nagy címletű bankók tűntek fel különböző Bács-Kiskun megyei kistelepüléseken. A lefoglalt hamisítványok azonos módon - számítógéppel, szkennerrel és színes tintasugaras nyomtatóval - készültek, sorszámaik pedig több bankjegyen is előfordultak, ezért a nyomozók egy elkövetői körre kezdtek el gyanakodni. Ezt a feltevésüket alátámasztották a károsultak - akik jórészt idős gazdálkodók - személyleírásai.

Az elkövetők azonos módszerrel dolgoztak. Olcsó terményt vettek, majd tíz-, vagy húszezressel fizettek, a visszajárót pedig a maguk hasznára fordították. A csalásra csak akkor derült fény mikor később az idős enberek is fizetni akartak a bankókkal.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök a két, előzetes letartóztatásba helyezett férfi által bérelt garázsban megtalálták a hamis pénz gyártására használt számítástechnikai eszközöket, valamint felvették a kapcsolatot a szomszédos megyék kapitányságaival. Felmerültek adatok arra vonatkozólag, hogy a gyanúsítottak nem csak Bács-Kiskunban fizettek az általuk nyomtatott pénzzel. A nyomozók eddig mintegy ötven esetet azonosítottak. Kiderült: Bács-Kiskun megyén kívül, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében történtek hasonló módszerrel vásárlások. A rendőrség ez úton kéri a hasonló módon megkárosítottak jelentkezését a 76-513-323-as telefonszámon.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?