3 °C Budapest

Csapdába csalt számlagyáros - Már mindenki fizetne...

Pénzcentrum
2006. június 23. 11:00

Csaknem 50 vállalkozás vezetőjét gyanúsítják adócsalással a Nemzeti Nyomozó Iroda pénzügyi nyomozói. A cégek mindegyike egy profi számlagyártól vásárolt számlákat, ám ezúttal nem strómanok a gyanúsítottak, hanem igazi üzletemberek. Ők a márciusi lebukás óta igyekeznek befizetni hátralékaikat, remélve hogy ezáltal enyhül a büntetésük.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Csaknem 50 vállalkozás vezetőjét gyanúsítják adócsalással a Nemzeti Nyomozó Iroda pénzügyi nyomozói. A cégek mindegyike egy profi számlagyártól vásárolt számlákat, ám ezúttal nem strómanok a gyanúsítottak, hanem igazi üzletemberek. Ők a márciusi lebukás óta igyekeznek befizetni hátralékaikat, remélve hogy ezáltal enyhül a büntetésük - írja a Magyar Hírlap.

A jelenlegi eset azért különleges, mert a számlagyárost is sikerült elfogni, mivel csapdát állítottak neki. Miután a nyomozók megtudták, hogy milliós nagyságrendű összeg érkezik a férfi háttérből irányított cégének számlájára, a bankkal együttműködve lecsaptak rá, amikor átnyújtotta a megjelölt pénzköteget az eredeti feladónak - természetesen jutalékát levéve.

A számlagyáros jelenleg előzetes letartóztatásban van, de rajta kívül 45 embert hallgatnak ki gyanúsítottként Győrben, akik szabadlábon védekeznek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 30. 14:35