34 °C Budapest

Veres: a leminősítés a múltat tükrözi

Pénzcentrum
2006. június 15. 15:14

A mai napon az S&P "A-" kategóriából "BBB+" kategóriába minősítette le a hosszú lejáratú magyar devizaadósságot. Veres János pénzügyminiszter a döntésről elmondta, hogy a döntés a múltat minősíti. A leminősítés oka elsősorban a bejelentett 8%-os hiány volt, nem az új intézkedések - mondta a miniszter. Veres elmondta, hogy a tényt senki nem vitatja, hogy idén a hiány magas lesz, de ezután

radikálisan csökken. A törvényjavaslatok ismertek, a kormány ezekhez ragaszkodik. A strukturális reformok részletei hamarosan ismertek lesznek.

Veres elmondta, hogy a kormány által javasolt intézkedéscsomag hosszabb távon biztosíthatja a hiány alacsony szintjét. A 70 illetve 40 mrd-os zárolás már az idei évben nagy elhatározottságot mutat. Az önkormányzati törvény várható változása szintén a kisebb hiány irányába mutat. Az ártámogatási rendszer átalakítása a kiadásokat csökkenti (gyógyszer, gázár). A közlekedési szolgáltatások támogatásának átalakítása hamarosan bejelentésre kerül. Az oktatási és egészségügyi átalakítások még tárgyalás alatt állnak.

Veres szerint van egy politikai vita. A külföldiek a számok alapján ítélnek, nem a tényleges lehetőségek (emberi életek) szerint. Õk (intézetek: IMF, hitelminősítők, elemzők) a szociális támogatásokat radikálisan vágnák vissza, de a kormánynak ilyen drasztikus szándékai nincsenek. Nem akarják csökkenteni a nyugdíjakat, a családi pótlékot.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?