4 °C Budapest

Egy újabb adó, amelyet fizethetsz!

Pénzcentrum
2006. június 13. 06:50

A Magyar Bankszövetség szerint a banki különadó fenntartása elfogadhatatlan és ragaszkodnak ahhoz, hogy az eredeti terveknek megfelelően az az év végére megszűnjön. A szervezet elnöke kijelentette: ha mégis fennmarad, akkor a pénzintézetek az ügyfelekre terhelik annak költségeit. - mondta el Erdei Tamás, a Magyar Bankszövetség elnöke.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A Magyar Bankszövetség szerint a banki különadó fenntartása elfogadhatatlan és ragaszkodnak ahhoz, hogy az eredeti terveknek megfelelően az az év végére megszűnjön. A szervezet elnöke kijelentette: ha mégis fennmarad, akkor a pénzintézetek az ügyfelekre terhelik annak költségeit. - mondta el Erdei Tamás, a Magyar Bankszövetség elnöke az InfoRádióban.

Erdei Tamás szerint ennek az adónemnek a fenntartása azért sem lehetséges, mert így a magyar bankrendszer elveszti versenyképességét a régióban és egyes pénzügyi szektorok is kivonulhatnak Magyarországról - tette hozzá.

Ha a bankokat agyonterhelik adókkal, azok nem tehetnek mást, minthogy ezt ráterhelik a piacra, ami rontja az egész gazdaság versenyképességét, vállalati csődöket és a munkanélküliség növekedését okozva - érvelt a bankszövetség vezetője.

Erdei Tamás elmondta azt is, hogy ha a kormány kitart a különadó mellett, akkor alkotmánybírósági és európai uniós versenytörvény-vizsgálatot kezdeményeznek.

Az elnök, a kamat- és a tőzsdei árfolyamnyereség tervezett bevezetésével összefüggésben azt hangsúlyozta, hogy azokat már korábban is támogatta a bankszövetség.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?