31 °C Budapest

Ingyentelefon, kisebb szépséghibával...

Pénzcentrum
2006. június 9. 10:00

Egy Miamiban élő üzletembert és hacker társát azzal vádolja az FBI, hogy feltörték számos voip-szolgáltató rendszerét, melyeken keresztül így ingyenes telefon-percekhez jutottak, ezeket pedig saját vállalkozásaikon keresztül fizetősen adták tovább.A gyanú szerint legalább 15 vállalat érintett áldozatként az internetes telefónia eddigi egyik legnagyobb csalásában. Ezen cégek egyenként minimum 300 ezer dolláros díjkiesést szenvedtek el.

A támadók állítólag 500 ezer hívást bonyolíthattak le, a 2004 novembere és 2006 májusa között keletkezett profitot pedig ingatlanba és autókba fektették.

Az "üzletember" 2 telekom cégén, a Fortes Telecom-on és a Miami Tech. & Consulting-on keresztül értékesítette tovább a több mint 10 millió percet, mintegy 0.4 centes percdíjjal.

A büntetés akár 25 évig terjedő szabadságvesztés is lehet, mely mellett mintegy 250 ezer dollár körüli bírsággal is számolni kell.
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?