0 °C Budapest

Visszavonulót fújt a Lidl

Pénzcentrum
2006. május 29. 05:30

Visszavonulót fújt a Lidl diszkontlánc Nagy-Britanniában, ahol egy speciális akció keretében búvár és tengerész késeket értékesített volna. Az akciót nem éppen a legmegfelelőbb időre tervezték, hiszen a közelmúltban rengeteg késeléses gyilkosság történt a szigetországban, melynek következtében a legfelsőbb szinten igyekeznek nyomást gyakorolni a kiskereskedőkre, hogy ne áruljanak veszélyes késeket, vagy legalább nézzék meg, hogy kinek adják el azokat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A Lidl legújabb akciós újságjában hirdette meg a késeket, ami sokaknak szemet szúrt, ám a rendőrség képviselői is elmondták, hogy nem tehetnek semmit, amíg be nem bizonyosodik, hogy 18 éven aluliaknak is eladják a 14 centinél is hosszabb pengéjű eszközöket.

A felzúdulás eredményeképpen a Lidl visszavonta az akciót, a raktáron lévő készletet pedig visszaküldik európai beszállítójuknak, miközben szociális felelősségvállalásukat hangoztatják.

A rendőrök kiemelték, ugyan búvárkodáshoz használatos késekről volt szó, ezek alkalmasak súlyos sebet ejteni bárkin, ha rossz kezekbe kerülnek, ezért üdvözlik a Lidl döntését és hasonló lépésekre kérik a többi kiskereskedőt is. Sajnálatos módon a szükséges intézkedések meghozatalát csak a tragikus esetek bekövetkezése váltotta ki.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20