15 °C Budapest

Kis híján duplázódnak a vízumok

Pénzcentrum
2006. május 2. 06:50

Jóváhagyták az Európai Unió tagországainak bel- és igazságügy-miniszterei a vízumdíjak emelését 35-ről 60 euróra, de ez alól kivétel tehető több országgal, köztük Magyarország érintett szomszédos államaival

.

A vízumdíjak emelését Franciaország kezdeményezte, arra hivatkozva, hogy a biztonsági kockázatok megnövekedése folytán szükséges biometrikus azonosítók bevezetése miatt a költségek jelentősen emelkedtek. A költségemelkedés tényét mindvégig Magyarország is elismerte, de jelezte, ez nem tekinthető technikai kérdésnek - írja a Kormányzati Hírportál

Egy korábbi vita során Juhász Gábor, a Belügyminisztérium politikai államtitkára úgy fogalmazott, hogy tekintettel a határon túli magyarlakta területek átlagosan durván havi 100 euró körüli fizetési viszonyára, a 60 eurós vízum "gazdasági vasfüggönyként nehezedne a határ két oldalán élő magyarság közé".

Franco Frattini európai biztos a tanácskozáson megerősítette, hogy hamarosan megkezdik a tárgyalásokat a vízumkönnyítésről a nyugat-balkáni országokkal, és igyekeznek a lehető leggyorsabban haladni a megbeszélésekkel. A magyar szomszédság szempontjából ugyancsak fontos Ukrajnával már folynak a tárgyalások ebben a témában.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Magyarország mellett hasonló megfontolások miatt Görögország is ellene szavazott a szövegnek, míg Svédország azért mondott nemet, mert szerette volna elérni a 18 éven aluliak vízumkedvezményét.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06