28 °C Budapest

Kis híján duplázódnak a vízumok

Pénzcentrum
2006. május 2. 06:50

Jóváhagyták az Európai Unió tagországainak bel- és igazságügy-miniszterei a vízumdíjak emelését 35-ről 60 euróra, de ez alól kivétel tehető több országgal, köztük Magyarország érintett szomszédos államaival

.

A vízumdíjak emelését Franciaország kezdeményezte, arra hivatkozva, hogy a biztonsági kockázatok megnövekedése folytán szükséges biometrikus azonosítók bevezetése miatt a költségek jelentősen emelkedtek. A költségemelkedés tényét mindvégig Magyarország is elismerte, de jelezte, ez nem tekinthető technikai kérdésnek - írja a Kormányzati Hírportál

Egy korábbi vita során Juhász Gábor, a Belügyminisztérium politikai államtitkára úgy fogalmazott, hogy tekintettel a határon túli magyarlakta területek átlagosan durván havi 100 euró körüli fizetési viszonyára, a 60 eurós vízum "gazdasági vasfüggönyként nehezedne a határ két oldalán élő magyarság közé".

Franco Frattini európai biztos a tanácskozáson megerősítette, hogy hamarosan megkezdik a tárgyalásokat a vízumkönnyítésről a nyugat-balkáni országokkal, és igyekeznek a lehető leggyorsabban haladni a megbeszélésekkel. A magyar szomszédság szempontjából ugyancsak fontos Ukrajnával már folynak a tárgyalások ebben a témában.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Magyarország mellett hasonló megfontolások miatt Görögország is ellene szavazott a szövegnek, míg Svédország azért mondott nemet, mert szerette volna elérni a 18 éven aluliak vízumkedvezményét.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?