Zűrzavar és káosz a nagykörúton

Pénzcentrum
2006. április 18. 08:17

A nagykörúti villamosvonal felújítása miatt mától egy hónapig pótlóbuszok járnak a Moszkva tér és a Blaha Lujza tér között. Ezután június 9-ig a körút másik felén nem járnak a villamosok. A peronokat az új Combino villamos miatt kell átépíteni.

A nagykörúti villamosvonal felújítása miatt mától egy hónapig pótlóbuszok járnak a Moszkva tér és a Blaha Lujza tér között. Ezután június 9-ig a körút másik felén nem járnak a villamosok. A peronokat az új Combino villamos miatt kell átépíteni - írja a Magyar Hírlap.
Ma kezdődik a budapesti nagykörúti villamosvonal csaknem két hónapig tartó felújításának első üteme. A Moszkva tér és a Blaha Lujza tér között ezért mától május 19-ig nem jár a négyes és a hatos villamos, helyettük pótlóbuszok viszik az utasokat ezen a szakaszon.
Az első ütem vége után két napig, május 20-án szombaton és 21-én vasárnap a négyes és a hatos teljes vonalán pótlóbuszok járnak a villamosok helyett.
Az ezt követő második ütemben a Nagykörút másik felét újítják fel, így május 22-től június 9-ig a két villamosvonal másik végállomása, vagyis a Móricz Zsigmond körtér, illetve a Fehérvári út és a Blaha Lujza tér között mennek pótlóbuszok.
A második ütemre eső pünkösdi hétvégén, június 3-tól 5-ig csak az Oktogonig járnak a villamosok, a buszok így a Blaha Lujza tér helyett három megállóval tovább, az Oktogonig viszik az utasokat.
A buszok néhány szakaszon a villamossíneken mennek, másutt a körúti parkolók helyén alakítanak ki nekik buszsávot. Emiatt a körúton szinte mindenhol tilos lesz parkolni a felújítás idején.
A megállókat azért kell átépíteni, hogy az új Combino járművekre kerekes székkel, illetve babakocsival is akadálytalanul felszállhassanak az utasok.
A peronok megemelése mellett öt megállópárt (Király, Wesselényi, Baross és Mester utca, valamint Rákóczi tér) kiszélesítenek, a Nyugati téren pedig a mostaninál nagyobb várakozóhelyet építenek.
Vajda Pál főpolgármester-helyettes azt mondta, legkésőbb augusztusban elkezdik lecserélni a körúti villamosokat, a tervek szerint év végén már húsz új, Combino villamos jár majd, vagyis az összes jármű felét kicserélik. Az ötvenhárom napos felújítás 3,4 milliárd forintba kerül, ebből háromszázmillió forint az uniós támogatás.
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?