Ne menj a Váci útra!!!

Pénzcentrum
2006. február 18. 08:13

A halálos kimenetelű balesetek száma alapján 2005-ben a Fehérvári út (XI. kerület) számított a legveszélyesebbnek - áll a Budapesti Rendőr-főkapitányság Forgalomszervezési és Megelőzési Alosztályának tanulmányában. A tizenegy vizsgált útvonal közül a Fehérvári úton két halálos baleset, míg a Váci úton (XIII. kerület), a Kőbányai úton (VIII. kerület), az Árpád úton (IV. kerület) és a Szentendrei úton (III. kerület) egy-egy baleset végződött tragédiával.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A halálos kimenetelű balesetek száma alapján 2005-ben a Fehérvári út (XI. kerület) számított a legveszélyesebbnek - áll a Budapesti Rendőr-főkapitányság Forgalomszervezési és Megelőzési Alosztályának tanulmányában. A tizenegy vizsgált útvonal közül a Fehérvári úton két halálos baleset, míg a Váci úton (XIII. kerület), a Kőbányai úton (VIII. kerület), az Árpád úton (IV. kerület) és a Szentendrei úton (III. kerület) egy-egy baleset végződött tragédiávalírja a Kormányzati Hírportál.
A személyi sérüléses balesetek számát tekintve a Váci út számított a legveszélyesebbnek. Itt 59, míg a Soroksári úton (IX. kerület) 45, a Szentendrei úton 44, a Fehérvári úton 37 baleset történt.  
A balesetekért leginkább a személygépkocsi-vezetők, a gyalogosok és a teherautó-vezetők hibáztathatók. A Váci út érintett szakaszán például 34 balesetet okoztak az autóvezetők, míg 10-et a gyalogosok, nyolcat a teherautó-vezetők, hatot motorosok. A vizsgált 11 útvonalon 43 esetben a sebesség nem megfelelő alkalmazása, 7 esetben az előzés szabályainak be nem tartása, 43 esetben az elsőbbségadás elmulasztása merült fel. Az irányváltoztatás, haladás és bekanyarodás szabályainak megszegése 129 alkalommal okozott gondot.  
A gyalogosok által okozott közúti balesetek száma 64 volt, tehát - a tanulmány szerint - ők szegik meg leginkább tudatosan a szabályokat: tilos jelzésen való áthaladás 21, tiltott helyen való áthaladás 15, hirtelen útra lépés 12 esetben történt. A legtöbb, gyalogosok által okozott baleset (10-10) a Váci úton és a Fehérvári úton volt.  
A tanulmány egyes budapesti kereszteződések veszélyességére is kitér. A X. kerületben a Kőbányai út és a Könyves Kálmán körút kereszteződésében 10 baleset történt, melyből 4 súlyos, 6 könnyebb sérüléssel végződött. A XIV. kerületben a Fogarasi út és Pillangó utca kereszteződésében egy halálos, egy súlyos és 6 könnyű sérüléssel végződő balesetet regisztráltak. A VI. kerületben az Andrássy út és Bajza utca kereszteződésében ugyancsak 8 baleset volt, melyből 2 könnyű, 2 súlyos kimenetelű.  
A XV. kerületben a Szerencs utca és Bánkút utca kereszteződésében, valamint a XIV. kerületben a Kerepesi út és Hungária körút csomópontjában 6-6, míg a III. kerületben a Pacsirtamező utca és Kiscelli utca kereszteződésében, a IV. kerületben az Árpád út és Rózsa utca kereszteződésében, a XIV. kerületben a Stefánia út és Ifjúság útja csomópontjában, valamint a III. kerületben a Szentendrei út és Bogdáni út kereszteződésében 5-5 személyi sérüléses baleset miatt kellett helyszínelniük a rendőröknek.  
A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint tavaly a fővárosban 4177 személyi sérüléssel járó baleset történt. Ebből 3093 könnyű, 998 súlyos, 86 halálos sérüléssel végződött. A 2004-es adatokhoz képest ez minimális csökkenést jelent.  
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?