Kitört a borháború - Áldozat van, magyarázat nincs!

Pénzcentrum
2006. április 18. 05:30

Sztálin a grúz borokra esküdött, míg a Buckingham palota rendszeres megrendelője a moldovai borkülönlegességeknek, Oroszország azonban a napokban kitiltotta mindkét ország borait, mivel azokat emberi fogyasztásra alkalmatlannak minősítette.

Az embargó jelentősen megviselheti a két országot: Grúzia legnagyobb exportterméke a bor, melynek 80%-át a szomszéd Oroszországnak adják el, Moldova azonban még ennél is sebezhetőbb. Az utóbbi országban a borexport, melynek háromnegyedét az orosz piac veszi fel, a GDP 30%-át teszi ki egyes becslések szerint.
Mivel az oroszok évtizedekig mindenféle kifogás nélkül fogyasztották tömeges mennyiségben a moldovai és grúz borokat, a hirtelen lépés mögött sokan politikai indíttatást sejtenek.
Oroszország korábban már kimutatta a foga fehérjét az ukránokkal szembeni gázvitában, most pedig a gáztámadás után kirobbantotta a borháborút, hogy éreztesse gazdasági erejét.
Az oroszok egyébként egy szúrópróbaszerű ellenőrzés eredményeire hivatkozva tiltották ki az országból az import borokat. A szenvedő felek természetesen kérték az idézett tesztek eredményeit, melyeket természetesen nem kaphattak meg, így értetlenül állnak a történtek előtt. A moldovai és grúz borokat az EU és az Egyesült Államok is beengedi piacára.
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem