2 °C Budapest

Bevásárolt

Pénzcentrum
2006. február 9. 10:15

A törökországi privatizációs folyamat során - amelyen nemzeti és nemzetközi szereplők egyaránt részt vettek - a francia Groupama Csoport 2006. február 2-án megvásárolta a Basak Sigorta nevű vagyonbiztosítót, valamint a Basak Emeklilik elnevezésű életbiztosítót.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A törökországi privatizációs folyamat során - amelyen nemzeti és nemzetközi szereplők egyaránt részt vettek – a francia Groupama Csoport 2006. február 2-án megvásárolta a Basak Sigorta nevű vagyonbiztosítót, valamint a Basak Emeklilik elnevezésű életbiztosítót.
"Különösen örülünk ennek a sikernek, mely lehetővé teszi, hogy még jobban megerősítsük pozíciónkat Törökországban" - jelentette ki Jean-François Lemoux, a Groupama International vezérigazgatója. "E cégvásárlásnak köszönhetően a Groupama a hatodik legjelentősebb biztosítótársasággá lép elő a török piacon, amely piac számottevő növekedést tudhat magáénak."
Ezen lépés jól illeszkedik a Groupama Csoport nemzetközi fejlődésére vonatkozó stratégiához, amely az erős növekedési potenciállal rendelkező piacokon való értékes pozíciók megszerzésére törekszik, különösképpen Dél- és Kelet-Európában.
A Basak Sigorta hatodik török vagyonbiztosítóként, a vagyonbiztosítási piac 7%-át, illetve a mezőgazdasági piac 40%-át tudhatja magáénak. Díjbevétele (222 millió euró 2004-ben) gyors növekedést mutat. A társaság 310 alkalmazottat foglalkoztat és az értékesítés egy - Törökországban a legjelentősebb - 1459 üzletkötőből álló hálózaton, illetve 1345 bankfiókon keresztül történik.
A Basak Emeklilik szintén hatodik török életbiztosítóként, a piac 6,4%-át birtokolja, 2004-es 46 millió eurós díjbevételével. A cég 91 főt foglalkoztat, az értékesítés 71%-ban banki hálózatokon, valamint egy 170 üzletkötőből álló hálózaton keresztül történik.

A két török biztosító megvásárlásának összege 268 millió dollár, azaz 222 millió euró volt. A Groupama többségi tulajdonában nem volt korábban török biztosítótársaság, meglévő 36%-os tulajdoni részét változatlanul őrzi a török Günes Sigorta társaságban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?