3 °C Budapest

Különleges esküvőre vágysz? - Utazz és merülj!

Pénzcentrum
2006. február 2. 13:05

Ha minden jól megy, nem sokszor házasodunk életünk során, így ezt a napot mindenképpen érdemes minél különlegesebbé tenni. Ha létezik olyan alkalom, amikor nem számít a pénz, akkor ez az, ennek köszönhetően számos vállalat igyekszik "kedvében járni" az adakozó kedvében lévő leendő párnak. Körülnéztünk egy kicsit a "kalandos esküvő" piacon, a teljesség igénye nélkül bemutatunk néhány érdekes ajánlatot, aztán ki-ki eldöntheti, mihez van kedve...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ha minden jól megy, nem sokszor házasodunk életünk során, így ezt a napot mindenképpen érdemes minél különlegesebbé tenni. Ha létezik olyan alkalom, amikor nem számít a pénz, akkor ez az, ennek köszönhetően számos vállalat igyekszik „kedvében járni” az adakozó kedvében lévő leendő párnak. Körülnéztünk egy kicsit a „kalandos esküvő” piacon, a teljesség igénye nélkül bemutatunk néhány érdekes ajánlatot, aztán ki-ki eldöntheti, mihez van kedve...

 

Esküvő a Vörös-tenger mélyén – Nem mindennapi...

 

Hazánkban elsőként a Dive Hard Tours utazási iroda vette fel szolgáltatás palettájára a vízalatti, búváresküvőt, így az ő ajánlataik között szemezgetünk.

 

Fontos tudni, hogy a remélhetőleg boldogító igent Magyarországon is ki kell mondanunk, a nagy utazás csak ezt követően kezdődik. Az egzotikus esküvő ebben az esetben egy csomagban van a nászúttal, mely az alább bemutatott ajánlatok esetében 9 napot, 7 éjszakát jelent.

 

Az egyiptomi kalandhoz nem kell tapasztalt búvárnak lennünk, be is tanítanak minket, a menyasszony pedig kap a búvárruha fölé menyasszonyi ruhát is, mégis így az igazi... A programajánlat szerint a bátrabbak kipróbálhatják a víz alatti első csókot, sőt a pezsgőzést is.

 

Nézzük mik vannak a standard csomagokban és mennyiért, ne feledjük azonban, hogy az esküvő speciális műfaj, így szinte minden eseményre egyedi árkalkulációt készít a cég! (Akad, aki nem igényli az autós fuvarozást, esetleg más hotelben szeretne lakni...minden megoldható, rugalmasan válogathatunk a program komponensekből.)

 

Alapcsomag (449,900 Ft/2fő):

- A házasságkötés napján díszített luxuslimuzin sofőrrel Budapest-Dömös-Budapest Ferihegy viszonylatban az esküvői párnak (maximum 150 km).
- A polgári esküvő Dömösön a Prépostsági romoknál, CD-ről játszott zenével és pezsgővel.
- Repülőjegy oda-vissza, reptéri illeték, stornóbiztosítás, kerozindíj, vízum.
- Transzfer a hurghadai reptérről a szállodáig helyi különtaxival.
- Szállodai elhelyezés: választható, minden igényt kielégítő 5*-os luxusszállodában, all inclusive ellátással. A szállodák mindegyike a tengerparton fekszik, és közel található a központhoz. (Választható szállodák: Hilton Long Beach, Golden 5 és Sunrise El Palacio)
- Víz alatti esküvői szertartás választható napon és napszakban a világ egyik legszebb korallzátonyánál. Víz alatti esküvői ruha és búvárfelszerelés a párnak. A ceremóniáról fényképek. E napon transzfer helyi taxival a szálloda és a kikötő között oda-vissza. A hajón teljes ellátás.
- Nászajándék a cégtől: 30%-os kedvezmény tanfolyamainkból 1 éven belüli felhasználásra.
 
Exkluzív csomag (549,000 Ft/2fő):

Az előzőeken túl tartalmaz egy virágcsokrot a menyasszonynak, élőzenét és pezsgőt, üdítőt és süteményeket az itthoni esküvőn, valamint ünnepi vacsorát Hurghada egy kulturált éttermében a párnak. (A céges kedvezmény mértéke ekkor 50%-os.)

Kísérőt 179,900 Ft-ért lehet vinni, melyben benne van, hogy ő is részt vesz a búváresküvőn.


Esküvő Balin? – Honosítható a házasságlevél...

 

Nem túl romantikus, ám praktikus szempont, hogy valaki nem szeretné kétszer kimondani az igent, csak egyszer, mondjuk egy távoli egzotikus szigeten. Erre megfelelő lehetőséget kínál Bali, az Indonéziában kiadott házasságlevél ugyanis hazánkban honosítható.

 

Fontos tudni, hogy Balin nem lehet magában csak polgári esküvőt választani, a két szertartás kint mindig egymást követi, csak így törvényes. (Az egyházi szertartás formáját öt vallás közül lehet kiválasztani: katolikus, protestáns, hindu, iszlám, buddhista, azonban mindkét félnek azonos vallásúnak kell lennie.)

 

Érdekes, hogy a katolikus ügyintézés kb. egy hónapig tart, így sok európai a protestáns formát választja.

 

A keresztény templomban tartott esküvői szertartás az esküvőbalin.hu ajánlata szerint 650 dollárunkba kerül, melyben a 20-25 perces templomi ceremónia mellett benne foglaltatik a mintegy 15-20 perces polgári esketés is. Az ár tartalmazza a dokumentumok beszerzését, a házasságlevelek kiállítását, a transzfereket, a templomi dekorációkat, a balinéz ruhába öltözött koszorúslányokat és 36 db 10x15-ös méretű fényképet fotóalbumban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?