28 °C Budapest

Mennyit keresnek a közszférában ?

Pénzcentrum
2005. december 9. 08:47

Jövőre átlagosan 4,8 százalékkal több pénzt kapnak a közszférában dolgozók, a köztisztviselők illetményalapja 36 800 forintra emelkedik.

Jövőre átlagosan 4,8 százalékkal több pénzt kapnak a közszférában dolgozók, a köztisztviselők illetményalapja 36 800 forintra emelkedik.
Megszületett a megállapodás a közszolgálati bérekről, amelynek értelmében jövőre átlagosan 4,8 százalékkal emelkednek az illetmények a közszférában - közölte Batiz András kormányszóvivő a szerdai kormányülés utáni tájékoztatón.
A jövő év áprilisában a közalkalmazotti bérek - átlagosan - újabb 3 százalékkal emelkednek. Batiz András emlékeztetett arra, hogy idén január elsején volt egy 7,5 százalékos, majd szeptember elsején egy további 4,5 százalékos növekedés.
A megemelt minimálbér és a garantált bérminimumok fizetési fokozatonként beépülnek a közalkalmazotti illetménytáblába.
A közalkalmazotti pótlékalap április elsejétől 3,7 százalékkal nő, míg a teljesítményösztönzésre szánt kétszázalékos keret változatlanul megmarad.
A köztisztviselők illetményalapja 5,1 százalékkal, 36 800 forintra, emelkedik szintén a jövő év április elsején.
A hivatásos szolgálati és honvédségi illetményrendszeren belül az 5,1 százalékos illetményalap-emelés már január elsejétől esedékes

(forrás: Kormányzati Hírportál)

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 4. szerda
Domonkos, Dominika
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?