Újabb madárbehozatali tilalom

Pénzcentrum
2005. október 26. 10:06

Az Európai Bizottság kedden betiltotta az élő madarak, valamint a madárhús és toll behozatalát Horvátországból, miután hétfőn újabb madárinfluenzás esetet észleltek. A román és a török tilalom továbbra is érvényben van.

 
Hétfőn bebizonyosodott, hogy az ország keleti részén, Nasice közelében talált hattyútetemekben valóban jelen van a H5 típusjelű vírustörzs - ugyanúgy, mint az onnan 15 kilométerre lévő Zdencinél, ahol szintén hattyúk pusztultak el a H5-ös vírustól, és ahol ezt a vizsgálati eredmények már múlt pénteken kimutatták.
Azt egyelőre nem tudni, hogy a H5-ös vírustörzs legveszélyesebb, H5N1 változatáról van-e szó. A horvát hatóságok az elpusztult madarakból vett mintákat elküldték egy brit laboratóriumnak, amely napokon belül választ ad majd erre a kérdésre.
A H5N1-et - amely Ázsiában 2003 vége óta több mint hatvan embert ölt meg - eddig Romániában és Törökországban mutatták ki, illetve Nagy-Britanniában, ahol egy importált papagáj pusztult el miatta. Szerencsére a madár még karanténban volt, így a szigetországban egyelőre nem fenyeget a vírus terjedésének veszélye. Mindenesetre az eset miatt a britek kérték az Európai Bizottságot, hogy tiltsa be a vadon élő, de befogott madarak behozatalát az Európai Unióba, kedden valószínűleg ez a döntés is megszületik.
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 7. 16:08