Házhoz ment a kormányfő

Pénzcentrum
2005. október 26. 08:20

Gyurcsány Ferenc és Kolber István otthonában köszöntötte a Fészekrakóprogram tizenhatezredik résztvevőjét. A miniszterelnök egy mikrohullámú sütőt ajándékozott a párnak.

 
 
Az, hogy a Fészekrakóprogram keretében önrészként a vételár tíz százaléka is elegendő a lakásvásárláshoz, valóban sokak számára lehetővé teszi, hogy lakáshoz jussanak - közölte Gyurcsány Ferenc. Hozzátette, februártól októberig a program keretében 17 ezren jutottak támogatáshoz, illetve hitelhez. Ez jelentős szám, mert évente összesen 56 ezer támogatott lakáshitelt vesznek fel.
Gyurcsány Ferenc leszögezte, a kormány két és félszer annyit költ lakástámogatásra, mint 2002-ben. Három éve ezek a kiadások mintegy 100 milliárd forintot tettek ki, jelenleg 240 milliárd forintot. Hozzátette, egy rendkívül sikeres program, amely úgy tudja bővíteni a kört, hogy viszonylag elviselhető terhet jelent a költségvetés számára. Mint mondta, a nagy terhet a szociálpolitikai kedvezmény jelenti, amely két gyermek esetén már 2,4 millió forint.
Az kétségtelenül igaz, hogy a lakás továbbra sem olcsó mulatság - fogalmazott a kormányfő, aki egy mikrohullámú sütőt adott ajándékba a fiatal párnak. A miniszterelnök közölte, a fiatalok nem mondták el, mennyit keresnek, de úgy gondolja, hogy a törlesztés jövedelmük negyven százaléka el fogja vinni. Hozzáfűzte, ez az arány hasonlít a nyugati átlaghoz.
Emlékeztetett rá, hogy a kormány múlt heti döntése értelmében a Fészekrakóprogramban való részvétel korhatárát 30 évről 35 évre emelik, ezzel megduplázódik a jogosultak száma. A pénzügyminiszter már tárgyalt a bankokkal, hogy jövő héttől a 30 évesnél idősebb kérelmezőket is fogadják.
(forrás: Kormányzati Hírportál)
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm