29 °C Budapest

Házhoz ment a kormányfő

Pénzcentrum
2005. október 26. 08:20

Gyurcsány Ferenc és Kolber István otthonában köszöntötte a Fészekrakóprogram tizenhatezredik résztvevőjét. A miniszterelnök egy mikrohullámú sütőt ajándékozott a párnak.

 
 
Az, hogy a Fészekrakóprogram keretében önrészként a vételár tíz százaléka is elegendő a lakásvásárláshoz, valóban sokak számára lehetővé teszi, hogy lakáshoz jussanak - közölte Gyurcsány Ferenc. Hozzátette, februártól októberig a program keretében 17 ezren jutottak támogatáshoz, illetve hitelhez. Ez jelentős szám, mert évente összesen 56 ezer támogatott lakáshitelt vesznek fel.
Gyurcsány Ferenc leszögezte, a kormány két és félszer annyit költ lakástámogatásra, mint 2002-ben. Három éve ezek a kiadások mintegy 100 milliárd forintot tettek ki, jelenleg 240 milliárd forintot. Hozzátette, egy rendkívül sikeres program, amely úgy tudja bővíteni a kört, hogy viszonylag elviselhető terhet jelent a költségvetés számára. Mint mondta, a nagy terhet a szociálpolitikai kedvezmény jelenti, amely két gyermek esetén már 2,4 millió forint.
Az kétségtelenül igaz, hogy a lakás továbbra sem olcsó mulatság - fogalmazott a kormányfő, aki egy mikrohullámú sütőt adott ajándékba a fiatal párnak. A miniszterelnök közölte, a fiatalok nem mondták el, mennyit keresnek, de úgy gondolja, hogy a törlesztés jövedelmük negyven százaléka el fogja vinni. Hozzáfűzte, ez az arány hasonlít a nyugati átlaghoz.
Emlékeztetett rá, hogy a kormány múlt heti döntése értelmében a Fészekrakóprogramban való részvétel korhatárát 30 évről 35 évre emelik, ezzel megduplázódik a jogosultak száma. A pénzügyminiszter már tárgyalt a bankokkal, hogy jövő héttől a 30 évesnél idősebb kérelmezőket is fogadják.
(forrás: Kormányzati Hírportál)
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?