Repülőgépet vásárolt a Wizz Air

Pénzcentrum
2005. október 21. 15:47

Wizz Air, Kelet-közép Európa vezető diszkont légitársasága átvette első, új Airbus A320 típusú repülőgépét az Airbus Industries toulouse-i gyárában. Az új gépet a Pacific LifeCorp leányvállalatától, az Aviation Capital Group (ACG) cégtől 5 és fél éves időszakra lízingeli a légitársaság. A Wizz Air flottájának hetedik, új 180 üléses tagját International Aero Engine hajtóművekkel szerelték, így a gép tökéletesen megegyezik a légitársaság A320 típusú repülőgépekből álló flottájának többi tagjával.

 
Wizz Air, Kelet-közép Európa vezető diszkont légitársasága átvette első, új Airbus A320 típusú repülőgépét az Airbus Industries toulouse-i gyárában. Az új gépet a Pacific LifeCorp leányvállalatától, az Aviation Capital Group (ACG) cégtől 5 és fél éves időszakra lízingeli a légitársaság. A Wizz Air flottájának hetedik,  új 180 üléses tagját International Aero Engine hajtóművekkel szerelték, így a gép tökéletesen megegyezik a légitársaság A320 típusú repülőgépekből álló flottájának többi tagjával.
Az új repülőgép a lengyel piacon kezdi meg üzemelését 2005. december 1-én. Többek között a Varsó és Kaunas, Dortmund, Budapest, valamint a Gdansk és Stockholm közötti útvonalakon repül majd.
"Nagy örömünkre szolgál, hogy a Wizz Air-t üzleti partnereink között tudhatjuk. A légitársaság rövid idő alatt elért piaci, és kiváló üzemelési eredményeivel bizonyította üzleti sikerét. Büszkék vagyunk rá, hogy Közép-Kelet Európa vezető diszkont légitársaságával működhetünk együtt és várakozással tekintünk hosszú és gyümölcsöző üzleti kapcsolatunkra.” – mondta el Richard Cherney az ACG elnök-helyettese.
Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója hozzátette: “A mai nap fordulópont a Wizz Air és mérföldkő a közép-kelet európai légiközlekedés történetében. Mi vettünk át először a közép-kelet európai diszkont légitársaságok közül teljesen új, A320 típusú repülőgépet.  Az új, ACG-től lízingelt gép üzembe helyezésével tovább erősítjük a régióban piaci vezető szerepünket és a Wizz Air flottáját is, mely a világ legfiatalabbjainak egyike.”
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm