6 °C Budapest

Repülőgépet vásárolt a Wizz Air

Pénzcentrum
2005. október 21. 15:47

Wizz Air, Kelet-közép Európa vezető diszkont légitársasága átvette első, új Airbus A320 típusú repülőgépét az Airbus Industries toulouse-i gyárában. Az új gépet a Pacific LifeCorp leányvállalatától, az Aviation Capital Group (ACG) cégtől 5 és fél éves időszakra lízingeli a légitársaság. A Wizz Air flottájának hetedik, új 180 üléses tagját International Aero Engine hajtóművekkel szerelték, így a gép tökéletesen megegyezik a légitársaság A320 típusú repülőgépekből álló flottájának többi tagjával.

 
Wizz Air, Kelet-közép Európa vezető diszkont légitársasága átvette első, új Airbus A320 típusú repülőgépét az Airbus Industries toulouse-i gyárában. Az új gépet a Pacific LifeCorp leányvállalatától, az Aviation Capital Group (ACG) cégtől 5 és fél éves időszakra lízingeli a légitársaság. A Wizz Air flottájának hetedik,  új 180 üléses tagját International Aero Engine hajtóművekkel szerelték, így a gép tökéletesen megegyezik a légitársaság A320 típusú repülőgépekből álló flottájának többi tagjával.
Az új repülőgép a lengyel piacon kezdi meg üzemelését 2005. december 1-én. Többek között a Varsó és Kaunas, Dortmund, Budapest, valamint a Gdansk és Stockholm közötti útvonalakon repül majd.
"Nagy örömünkre szolgál, hogy a Wizz Air-t üzleti partnereink között tudhatjuk. A légitársaság rövid idő alatt elért piaci, és kiváló üzemelési eredményeivel bizonyította üzleti sikerét. Büszkék vagyunk rá, hogy Közép-Kelet Európa vezető diszkont légitársaságával működhetünk együtt és várakozással tekintünk hosszú és gyümölcsöző üzleti kapcsolatunkra.” – mondta el Richard Cherney az ACG elnök-helyettese.
Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója hozzátette: “A mai nap fordulópont a Wizz Air és mérföldkő a közép-kelet európai légiközlekedés történetében. Mi vettünk át először a közép-kelet európai diszkont légitársaságok közül teljesen új, A320 típusú repülőgépet.  Az új, ACG-től lízingelt gép üzembe helyezésével tovább erősítjük a régióban piaci vezető szerepünket és a Wizz Air flottáját is, mely a világ legfiatalabbjainak egyike.”
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?