3 °C Budapest

Repülőgépet vásárolt a Wizz Air

Pénzcentrum
2005. október 21. 15:47

Wizz Air, Kelet-közép Európa vezető diszkont légitársasága átvette első, új Airbus A320 típusú repülőgépét az Airbus Industries toulouse-i gyárában. Az új gépet a Pacific LifeCorp leányvállalatától, az Aviation Capital Group (ACG) cégtől 5 és fél éves időszakra lízingeli a légitársaság. A Wizz Air flottájának hetedik, új 180 üléses tagját International Aero Engine hajtóművekkel szerelték, így a gép tökéletesen megegyezik a légitársaság A320 típusú repülőgépekből álló flottájának többi tagjával.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
 
Wizz Air, Kelet-közép Európa vezető diszkont légitársasága átvette első, új Airbus A320 típusú repülőgépét az Airbus Industries toulouse-i gyárában. Az új gépet a Pacific LifeCorp leányvállalatától, az Aviation Capital Group (ACG) cégtől 5 és fél éves időszakra lízingeli a légitársaság. A Wizz Air flottájának hetedik,  új 180 üléses tagját International Aero Engine hajtóművekkel szerelték, így a gép tökéletesen megegyezik a légitársaság A320 típusú repülőgépekből álló flottájának többi tagjával.
Az új repülőgép a lengyel piacon kezdi meg üzemelését 2005. december 1-én. Többek között a Varsó és Kaunas, Dortmund, Budapest, valamint a Gdansk és Stockholm közötti útvonalakon repül majd.
"Nagy örömünkre szolgál, hogy a Wizz Air-t üzleti partnereink között tudhatjuk. A légitársaság rövid idő alatt elért piaci, és kiváló üzemelési eredményeivel bizonyította üzleti sikerét. Büszkék vagyunk rá, hogy Közép-Kelet Európa vezető diszkont légitársaságával működhetünk együtt és várakozással tekintünk hosszú és gyümölcsöző üzleti kapcsolatunkra.” – mondta el Richard Cherney az ACG elnök-helyettese.
Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója hozzátette: “A mai nap fordulópont a Wizz Air és mérföldkő a közép-kelet európai légiközlekedés történetében. Mi vettünk át először a közép-kelet európai diszkont légitársaságok közül teljesen új, A320 típusú repülőgépet.  Az új, ACG-től lízingelt gép üzembe helyezésével tovább erősítjük a régióban piaci vezető szerepünket és a Wizz Air flottáját is, mely a világ legfiatalabbjainak egyike.”
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?