Bocsánatot kért az MNB

Pénzcentrum
2005. október 20. 12:46

Az 1956-os forradalom fél évszázados évfordulóján, 2006-ban a Magyar Nemzeti Bank szeretne méltó módon megemlékezni egykori munkatársairól, akik 1945 és 1960 között politikai üldöztetést szenvedtek el.

Az 1956-os forradalom fél évszázados évfordulóján, 2006-ban a Magyar Nemzeti Bank szeretne méltó módon megemlékezni egykori munkatársairól, akik 1945 és 1960 között politikai üldöztetést szenvedtek el.
A Magyar Nemzeti Bank átérzi a kommunizmus áldozatául esett alkalmazottai sérelmeit, a joghátrányok súlyát, és az intézmény szellemiségében, múltjában előidézett törést. Ezek az emberi méltóságot, egzisztenciát és a szabadságot sértő lépések a bank nevében vagy a bankhoz fűződő munkaviszony kapcsán születtek. A Magyar Nemzeti Bank tisztában van azzal, hogy a múlt nem maradhat lezáratlan, és az erkölcsi felelősséget vállalnia kell.
A Magyar Nemzeti Bank elnöke a bank nevében bocsánatot kér mindazoktól, akik szenvedő alanyai voltak a jogellenes intézkedéseknek.
Kérjük egykori kollegáinkat – vagy egyenes ági leszármazottaikat –, akik 1945 és 1960 között hátrányos megkülönböztetést szenvedtek munkaviszonyukban, jelentkezzenek a Magyar Nemzeti Banknál. Segítségükre, közreműködésükre szükségünk van ahhoz, hogy a politikai üldöztetés áldozatait méltóképpen és az utókor számára is iránymutató módon követhessük meg.
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 29. szerda
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm