Nemzetközi versenyt nyert az Unilever

Pénzcentrum
2005. szeptember 14. 11:42

Az ingyenes napilapot kiadó Metro International által szervezett, kontinenseken átívelő kreatív hirdetési versenyt az Unilever Dove hirdetése nyerte. Az olvasói szavazatok alapján a dobogó második és harmadik fokán az adidas és az Ikea hirdetései végeztek.

 
 
Az idén 10 éves Metro International születésnapi ünnepségén, Stockholmban hirdették ki, hogy a Metro Global Print Awards jelöltjei közül „A világ legkreatívabb, Metro hírújságban megjelent hirdetése" címet a Dove Svédországban futott „Igazi Szépség"  kampányának egyik kreatívja nyerte. A nemzetközi nyertes a fődíj mellé egy 17 országra kiterjedő egész oldalas megjelenési lehetőséget kap, 34.000 EUR értékben.
Az elmúlt év legjobb Metro hirdetéseiből összeválogatott tízes listáról tizenöt ország olvasói szavaztak. Ez volt az első olyan alkalom, amikor nem a reklámipar, hanem az olvasók választották ki a nekik legjobban tetsző hirdetést.
A győztes kreatívon egy felhívás volt látható: azt kérték az olvasóktól, írják meg, a hirdetésen szereplő "igazi nő" szerintük kövér vagy csinos. A válaszadók 85%-a csinosnak találta a reklámban szereplő hölgyet. A Dove kampány a svédországi Ogilvy és Mindshare ügynökségek munkája.
A második legtöbb szavazatot az Adidas kapta (a kreatív tervezés a TBWA, a médiatervezés a Carat munkája), míg a harmadik helyen az Ikea végzett (BBK és Médea).
A világ legnagyobb globális napilapja 2005 májusában indította kreatív versenyét. Az országos fordulók után a verseny nemzetközi szinten folytatódott a múlt heti eredményhirdetésig.
A magyarországi szakaszban 59 hirdetés vett részt, amelyek közül szakmai zsűri választotta ki a tíz legjobbat és legkreatívabbat. A magyar győztesek, a Lipton és a HP mellett a Pannon GSM, az InterCom, a Renault, az Opel, a Canon, a Peugeot, a McDonald’s és a Saturn hirdetései versenyeztek az országos elsőségért.
NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?