16 °C Budapest

Brutális drágulás a nyári táboroknál: mégis mi kerül ezen félmillióba?

2017. május 13. 07:02

Durván, akár 20 százalékkal is drágábbak lehetnek az idei évben a nyári táborok. A szórás persze hatalmas, a legolcsóbb vakációs lehetőségek 12 ezer forintba, míg a legdrágábbak akár több százezer forintba is kerülhetnek. Hamarosan itt a nyári szünet, azonban már most érdemes lefoglalni a nyári táborokat, az előfoglalási akciókkal ugyanis sokat faraghatunk a költségeken.

Heteken belül véget ér az idei iskolai tanév, ilyenkor pedig számos szülőnek okoz fejfájást: hol töltse az idei vakációt a gyerek? Akik a táboroztatás mellett dönt, annak a kínálattal biztosan nem lesz gondja, hiszen rengeteg lehetőség közül válogathatunk.

A pénztárcánkba azonban mélyen bele kell nyúlnunk, ugyanis a több éves stagnálás után az idei évben jelentősen, esetenként 20 százalékkal is emelkedtek a táborok árai - írja a Taborfigyelo.hu. A drágulás szinte majdnem az összes tábort érinti, a mértéke azonban eltérő. De érdemes szem előtt tartanunk, hogy idén az előfoglalási akciók is egyre népszerűbbek, vagyis aki időben foglal, könnyen találhat a gyereknek még jó ár-érték arányban táborokat.

Az ott alvós táborok esetében az országos átlagár 40 ezer forint körül mozog, míg a napközis táborokért 25-30 ezer forintot fizethetünk. A legolcsóbb táborok 12 ezer forinttól indulnak a határ azonban a csillagos ég, a drágább angol nyelvi táborkért akár 200 ezer forinti feletti összeget is kifizethetünk.

Tábor, de miből?

A nyári táborok költségei jelentősen megterhelhetik a családi kasszát, főleg akkor, ha a családban nem is egy gyerek van, hanem kettő vagy akár három. A szabadon felhasználható személyi kölcsönök azonban ilyenkor is a segítségünkre lehetnek. A Pénzcentrum kalkulátor oldalánpedig könnyen összehasonlíthatjuk a bankok különböző ajánlatait, és kiválaszthatjuk a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót.

Abban az esetben például, ha 200 ezer forintos kölcsönt szeretnénk felvenni 1 éves futamidővel, és a Mohácsi Takarék Bank Fix Takarék Személyi Kölcsönét választjuk, akkor a visszafizetendő összeg mindössze 216 516 forint lesz, 17 676 forintos havi törlesztővel. De érdemes lehet fontolóra vennünk a Budapest Bank Hitel Expressz ajánlatát is, amely estében 229 209 forint lesz a visszafizetendő összeg és 19 101 forint a havi (garantáltan fix) törlesztőrészlet.

Ha kicsit nagyobb összeget, például 500 ezer forintos kölcsönt vennék fel 1 éves futamidővel, akkor jó választás lehet a CIB Előrelépő Személyi Kölcsöne, amelynek 44 224 ezer forint a havi törlesztőrészlete, a THM mellé 11,73 százalék, vagyis a visszafizetendő végösszeg mindössze 530 689 forintra rúg. A Sberbank Fair Expressz személyi kölcsönét azonban már 2 napon belül folyósíthatják, ráadásul havi nettó 68 ezer forintos jövedelemmel is igényelhetjük. Akik pedig az UniCredit Bank Stabil kamat személyi kölcsönét választják, azok akár évi 5 százalék kamatkedvezményben is részesülhetnek.

Irány a kalandtábor!

Az idei évben a kalandtáborok és a sporttáborok a legnépszerűbbek, de sokan mennek katonai, lövész és idegen nyelvi táborokba is. Ha még nem tudod, hova menjen idén a gyerek, akkor mutatunk néhány ötletet.

Mesetábor
A fővárosi napközis mesetábor az 5-10 éves korosztály számára ajánlott. A mesék mellett pedig a festés és a rajzolás is helyet kap a napközbeni foglalkozásokon. A tábor 07.10-07.14-ig tart és étkezéssel együtt 29 500 forintba kerül.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Divattábor
A divat és a divattervezés iránt érdeklődő gyerekek már divattáborba is jelentkezhetnek. A napközis táborban a többek között tolltartó, neszeszer és a divatblog készítéssel is megismerkedhetnek a gyerekek. Az 5 napos tábor 35 ezer forintba kerül, és több időpontra is lehet még jelentkezni.

Madármentő és természetvédelmi tábor
A madármentési ismeretek mellett a gyerekek csónaktúrán és madárlesen is részt vehetnek ebben a természetvédelmi táborban. A részvételi díj 30 ezer forint, ami tartalmazza a szállást az étkezést és a belépők költségeit is a 7 napos turnus alatt.

Tenisztábor
A Balatoni tenisztáborban a gyerekek többek között strandolhatnak, csocsózhatnak, tollasozhatnak is a napi 2x2 órás teniszezés mellett. Az 5 napos ott alvós tábor ára teljes ellátással 69 ezer forintba kerül.

Szuperintenzív anyanyelvi angol tábor
Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki 2 hétre szeretné elküldeni a középiskolás gyermekét egy szuperintenzív angol nyelvi táborba, ahol minden 2 diákra jut 1 angol anyanyelvű mentor. Bár a tábor helyszíne Magyarországon van, de a szervezők azt ígérik, a tábor olyan, minta Angliában, vagy Amerikában lenne a gyerek.

A 14 napos nyári tábor bruttó 495 000 forintba kerül.

Címlapkép forrása:MTI Fotó: Balogh Zoltán

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm