2020. július 13. hétfő Jenő

4 napos razzia indult: ha ezt kiszúrják, ott helyben leveszik a rendszámodat


Hétfőtől négynapos razziát tart a rendőrség, hogy az autók műszaki állapotát, különösen a gumiabroncsokat ellenőrizzék. A szakemberek szerint ugyanis nyáron több baleset van a nem megfelelő állapotú gumik miatt, mint télen.

Az igazi nyári kánikula megérkeztével a rendőrség is igyekszik mindent megtenni, hogy az autósok biztonságosan közlekedjenek. Éppen ezért hétfőtől csütörtökig nagyszabású ellenőrzés hullám kezdődött az utakon, mely során Szentendrén, Vácon, Dunakeszin és Érden kiemelten fogják ellenőrizni az autók műszaki állapotát, különös tekintettel a gumiabroncsokra.

Az ATV-nek az abroncsok állapotával kapcsolatban, Hoffer Zsolt elmondta, hogy szerinte az egyik leggyakoribb hiba, amit egy autós nyáron elkövethet, hogy akár hónapokig nem ellenőrzi autóján a gumiabroncsok nyomását. Holott szerinte csak megfelelő nyomással rendelkező, nyári gumiabroncsokkal szabadna útnak indulni bárkinek is.

Ha valaki hosszabb ideig nem ellenőrzi megfelelően a guminyomást, az azt eredményezheti, hogy akár 1 bárral is kevesebb lehet a nyomás az abroncsban, Ez pedig Hoffer Zsolt szerint azt eredményezi, hogy nehezebben tud elindulni az autós, nehezebben tapad le az abroncs,

de ez még mind semmi, ahhoz képest, ami irányíthatóságba jelentkezik, hiszen az abroncs eldől

- mondta el a szakértő. A csatorna emellett emlékeztet arra is, hogyha rendőrségi ellenőrzésen bármi probléma van az abroncsokkal, akkor

a hatóság akár a rendszámot is leveheti az autókról.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS