Traffic conditions on foggy morning on winter road. The car can barely be seen. Space for text. Selective focus

Kiadták a riasztást: 17 megyében lesz sűrű köd, és egyetlen helyen ónos eső

2021. december 30. 08:46

Csaknem az egész országra vonatkozóan adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat sűrű köd miatt. Már tegnap estétől nagy területen romlottak a látásviszonyok, mára pedig a tartós, sűrű köd veszélye miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével mindenhol citromsárga riasztás van érvényben. Északkeleten ónos szitálás, gyenge ónos eső is lehet, viszont egyelőre elsőfokú figyelmeztetést csak Borsod-Abaúj-Zemplén megyére adtak ki.  

Többnyire borult, párás lesz az idő, de főleg a nyugati megyékben rövid időszakokra felszakadozhat a felhőzet. A Dunántúlon napközben egyre többfelé ered el az eső, amely délutánra meg is szűnik, majd késő este újabb csapadékzóna érkezik. A látási viszonyok napközben csak lassan javulnak, többfelé akár tartósan is megmaradhat a sűrű köd. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A csúcshőmérséklet általában 0 és +5 fok között valószínű, azonban a Dunántúl nyugati felén több fokkal enyhébb lesz az idő. Késő este 0 és +7 fok között alakul a hőmérséklet.  Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm