20 °C Budapest
Playa de la Malagueta beach with high-rise apartment buildings, Malaga, Costa del Sol, Andalusia, Spain.

Spanyolországban nyaralsz idén? Erről feltétlenül tudnod kell, mielőtt útnak indulsz

MTI
2021. július 9. 15:04

Spanyolország biztonságos célpont a turisták számára annak ellenére, hogy újra emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma - mondta Reyes Maroto turizmusért felelős spanyol miniszter pénteken.

 A tárcavezető rámutatott: az ország oltási programja jól halad, és a kórházban ápolt betegek száma is alacsony.

A kormányoknak nem kellene félreverniük a harangot - jegyezte meg Maroto az RNE spanyol állami rádióadónak adott interjújában. "A járványhelyzet nem írható le kizárólag a kumulatív esetszámokkal" - hangsúlyozta. Clément Beaune, Franciaország Európai-ügyi államtitkára csütörtökön azt javasolta a francia állampolgároknak, hogy ha tehetik, kerüljék Spanyolországot és Portugáliát a koronavírus delta variánsának gyors terjedése miatt.

A politikus kifejezetten aggasztónak nevezte a spanyol és a portugál helyzetet, és nagyobb óvatosságra intette az Európai Unió tagjait a koronavírus-járvány kezelésében. Kiemelte, hogy elővigyázatosságra van szükség, mert a világjárvány még nem ért véget.

Beaune egyúttal felszólította az európai országokat, hogy tartsák tiszteletben az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) döntéseit a vakcinákról. Az államtitkár szerint elengedhetetlen, hogy csak az EMA által elismert oltóanyagok, azaz a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca és Johnson&Johnson vakcinájának birtokában lehessen utazni Európában.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 25. vasárnap
Kristóf, Jakab
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 24. 14:24