27 °C Budapest
Döntöttek: ilyen korlátozásokkal lehet strandolni a Balatonnál

Döntöttek: ilyen korlátozásokkal lehet strandolni a Balatonnál

2021. június 3. 09:03

Védettségi igazolvány nem kell, de létszámkorlátozás lesz a fizetős szabadtéri strandokon. Csak annyi látogatót engedhetnek be, hogy átlagosan 10 négyzetméter jusson mindenkire.

Védettségi igazolvány nélkül is látogathatók lesznek Magyarországon a fizetős szabadtéri strandok, és nem lesz kötelező a távolságtartás sem. Ám csak annyi látogatót engedhetnek be, hogy átlagosan 10 négyzetméter jusson mindenkire – írja az atv.hu.

A járványügyi szabályok szerint a zárt fürdőkbe csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni, de a balatoni szabadtéri strandok a kártya nélkül is látogathatóak lesznek nyáron. A járvány miatt azonban a strandok üzemeltetői ajánlásokat fogalmaztak meg a vendégek számára, például hogy annyi főt lehet beengedni, hogy 10 négyzetméternyi terület jusson fejenként - mondta el Lombár Gábor, a Balaton Szövetség elnöke.

A vendéglátók nagy része csak teraszt alakít ki, hogy ne kelljen a védettségi kártyákat ellenőrizni és a legtöbb helyen a felszolgálók nagy része már beoltatta magát. A legtöbb fizetős strandon egyelőre nem kell belépőjegyet fizetni, csak június 12-én indul a szezon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 4. szerda
Domonkos, Dominika
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. augusztus 4. 13:54