6 °C Budapest

Ma hatástalanítják a pénteken talált bombát: rengeteg utat lezárnak, módosul a buszmenetrend is

MTI
2020. december 13. 10:01

Ma este kezdik meg a budapesti Kvassay hídnál talált bomba hatástalanítását a honvédség tűzszerészei, emiatt több forgalmas útszakaszt lezárnak, köztük a Rákóczi hidat. Ez a közösségi közlekedést is érinti.

Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje korábban elmondta: pénteken érkezett rendőrségi bejelentés alakulatuk tűzszerész ügyeletére arról, hogy a IX. kerületben, a Kvassay híd és a Duna közötti zárt építési területen földmunkák során feltételezett robbanótestet találtak. A helyszínen a tűzszerészparancsnok megállapította, hogy egy második világháborús, GP-2000 típusú, amerikai gyártmányú, egytonnás légibomba került elő, amelynek orrgyújtó szerkezete élesített.

A robbanóeszköz biztonságos elszállításához hatástalanításra van szükség, ezt vasárnap este kezdik meg a katonák. A tűzszerészművelet idejére a rendőrség mintegy 1 kilométer sugarú körben lezárja a területet - közölte a kommunikációs tiszt.

A fővárosi kormányhivatal azt közölte: vasárnap 18 óra 30 perckor lezárják a IX., a XI. és a XXI. kerület egy részét. A bomba hatástalanítását várhatóan 20 órakor kezdik meg a honvédség tűzszerészei.

Forrás: Facebook/MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred

A robbanószerkezet hatástalanítása idejére lezárják és kiürítik a Rákóczi hidat, a Soroksári utat a Vágóhíd utcától, a Máriássy utat a Mester utcától, a Könyves Kálmán körutat a Mester utcától, a Kvassay Jenő utat a Gubacsi úttól a Hentes utcáig, a Weiss Manfréd utat a Védgát utcától, a Kopaszi-gátat és a Duna érintett szakaszát - tudatta közleményben a kormányhivatal.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a honlapján azt írta: az érintett BKK-járatok rövidített, illetve módosított útvonalon közlekednek várhatóan 20 órától vasárnap.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem