21 °C Budapest

Itt a teljes lista: ezek a strandok még nyitva vannak most hétvégén

2020. szeptember 11. 20:01

A következő néhány napban akár 30 fok is lehet, érdemes lehet kihasználni a hétvégét egy utolsó strandolásra. A több mint 100 nyitva tartó strand többségében a szabadtéri csúszdákat is használhatjuk még, a hullámmedencék közül azonban már csak néhány működik az országban. Nyitva tartás, zárási időpontok, elérhetőség.

A szeptemberi nyárban országszerte még több mint 100 strandon csobbanhatunk a hétvégén - derül ki a termlafurdo.hu körképéből. Régen a legtöbb strand május 1-én nyitott és szeptember 30-án zárt, ma azonban ez már ritka. A strandok jellemzően az időjáráshoz igazítják, meddig tartanak nyitva. Több helyen nem tudtak konkrét dátumot megjelölni, de azok a strandok is, amelyek ezt megetették, a legtöbb esetben hozzátették, hogy a megadott dátum az időjárás függvényében változhat. 

Budapesten már több strand bezárt, de a Dagály, a Pesterzsébeti Strand és az Aquaworld még teljes kapacitással működik. A Palatinus szabadtéri medencéi közül már csak a Margaréta medence, az úszómedence, egy termálmedence és az élménymedence működik. A Paskál Fürdőben a szabadtéri gyerekmedencét már nem használhatjuk, a többi medence azonban egész évben üzemel. A Csepeli Strand szeptember 13-ig, a Nyéki Imre Uszoda Strandja szeptember 26-ig van nyitva.

A megyeszékhelyek közül Pécsen, Szekszárdon, Kaposváron, Zalaegerszegen, Nyíregyházán, Szombathelyen, Székesfehérváron, Szegeden és Kecskeméten is bezártak a strandok és a szabadtéri élményfürdők.

Debrecenben szeptember 20-ig, Békéscsabán és Egerben szeptember végéig tervezik nyitva tartani a strandokat. Miskolcon a Barlangfürdőhöz tartozó szabadtéri medencék és a Selyemréti Strand szeptember 30-ig, a Miskolctapolcai Strand szabadtéri medencéi pedig szeptember 13-ig tartanak nyitva.

Nagyon sok kis vidéki strand is látogatható még, köztük olyan néhány medencével rendelkezők is, mint a földesi, tóalmási, pusztaszentlászlói vagy tarnamérai strand. 

Több olyan fürdő is van, amelyek - valószínűleg a kedvező időjárásnak köszönhetően - idén a korábbi gyakorlattól eltérően nem zártak be a nyár utolsó napján, hanem szeptember első vagy második hétvégéjéig nyitva tartanak. Sőt a Bonyhádi Termálfürdő a nyár végén bezárt, de a jó idő miatt kinyit szeptember 12-13-án.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nagy fürdők, ahol a hétvégén még minden üzemel

Sok strand a szezonálisan nyitva tartó medencéket fokozatosan zárja szeptember végéig, október közepéig. A kültéri csúszdákat még viszonylag sok helyen, a szabadtéri hullámmedencéket azonban már csak néhány fürdőben használhatjuk szeptemberben.

 

  • Hajdúszoboszlón tartják magukat a hagyományokhoz, szeptember 30-án zár a strand, hétvégente jó idő esetén pedig a csúszdapark is használható, igaz csak déltől 4 óráig.
  • Debrecenben szeptember 20-ig minden élményelem, köztük az óriáscsúszdák is működni fognak a vadonatúj Aquaticum Strandon.
  • Mindent használhatunk még az Egri Termál- és Strandfürdőben, igaz a csúszdák itt is csak péntektől vasárnapig üzemelnek jó idő esetén. Ugyanez mondható el a makói Hagymatikum strandjáról is.
  • Budapesten a Dagály Strandon várhatóan szeptember 15-ig üzemel minden medence és a vizes játszótér. Jó hír a strand vendégeinek, hogy az élménymedencékben hosszabb szünet után működnek a nyakzuhanyok.
  • Amíg tart a jó idő, a Pesterzsébeti Strandon is minden szolgáltatás elérhető, beleértve a hullám- és gyerekmedencét is.
  • Az Aquaworldben is használhatjuk még a kinti medencéket, sőt a fürdő tájékoztatása szerint ezt előreláthatólag egészen október 15-ig meg tudjuk tenni.
  • A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben egy csúszda kivételével minden működik még a strandon szeptember 13-ig, azt követően pedig az időjárás függvénye, meddig tartanak nyitva.
  • A harkányi fürdőben is üzemel minden kültéri medence és csúszda szeptember 13-ig. Itt azonban a szaunavilágot és a beltéri gyerekmedencéket ekkor még nem, csak szeptember 14-től vehetjük használatba.
  • Egerszalókon a Salirisban a szabadtéri medencék közül csak a gyerekmedence működik szezonálisan, azonban a jó időre való tekintettel egyelőre ezt is élvezhetjük. A fürdő többi medencéje egész évben látogatható.
  • Hévízen szintén csak egy szabadtéri gyerekmedence van, amely nem egész évben üzemel, azonban szeptember 13-ig ez is működik még. A Fedett Fürdőben és a Festetich Fürdőházban kizárólag fedett medencék találhatóak, a tófürdő pedig szintén egész évben látogatható.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem