Kedd reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2020. június 23.)

Pénzcentrum2020. június 23. 07:45

Nem akarsz lemaradni a közelmúlt fontos híreiről, az aktuális akciókról, árfolyamokról? Nem tudod, hogy ma a napszemüveged vagy a kesztyűd dobd be a táskádba? Mutatjuk, mire érdemes számítani a mai napon, 2020. június 23.

Névnap

Zoltán

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 347.12 Ft
USD: 308.10 Ft
CHF: 325.27 Ft
GBP: 384.22 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 37193.11
OTP: 11600 Ft
MOL: 1892 Ft
RICHTER: 6810 Ft

Országos középtávú előrejelzés

Június 23. kedd: A Dunántúl nagy részén derült vagy gyengén felhős, napos idő várható csapadék nélkül. Keletebbre is lassan vékonyodik, szakadozik nyugat felől a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de néhol zápor még előfordulhat. Az északnyugati, északi szél az ország nagy részén erős, helyenként viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul. Késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Június 24. szerda: Erősödő gomolyfelhő-képződés mellett általában többórás napsütés várható, de délnyugaton, délen naposabb idő valószínű. Az északi megyékben és a Tiszántúlon elszórtan lehet zápor, főként az Észak-Dunántúlon zivatar is lehet, másutt csak elvétve eshet. Az északnyugati szél megélénkül, a Balaton és a Bakony körül meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között alakul.

Június 25. csütörtök: Gomolyfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan valószínű zápor, zivatar, nagyobb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon az északi megyékben és a Tiszántúlon lehet csapadék. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad, zivatarok környezetében átmenetileg azonban megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul, az Alpokalján lesz a hűvösebb, a keleti megyékben a melegebb.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Hazánkban több helyen számíthatunk esőre, záporesőre, zivatarra, így nedves, csúszós útszakaszokra. A Nyugat-Dunántúlon a legkisebb a csapadék esélye. Sokfelé megerősödik, a Dunántúlon időnként viharossá fokozódik az északnyugati szél, de zivatarok térségében is lehetnek viharos lökések.

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Gyenge hidegfront jellegű hatás miatt előfordulhat fejfájás, szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Erősebbek lehetnek a reumatikus fájdalmak.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap, dax, nepper,