23 °C Budapest
Ennyit az olcsó utazásról: Ausztriában nem árulhatnak filléres repjegyeket

Ennyit az olcsó utazásról: Ausztriában nem árulhatnak filléres repjegyeket

MTI
2020. június 13. 21:03

Gyökeresen átírja a légiközlekedés szabályozását az osztrák kormány: megtiltják az önköltség nem fedező jegyek árusítását, a rövid utakat megadóztatják, és megszüntetik az olcsó jegyeket.

A jövőben minimálisan 40 euróba kerülhet majd egy repülőjegy Ausztriában. Az osztrák kabinet hétfőn jelentette be, hogy 150 millió eurós állami támogatás mellett 300 millió euró államilag garantált hitellel járul hozzá az Austrian Airlines osztrák légitársaság talpra állításához. Sebastian Kurz kancellár emlékeztetett: a koronavírus-járvány világméretű gazdasági válságot okozott, és az ágazatok közül egyebek mellett a légi közlekedést érintette a legsúlyosabban. Cserébe az AUA vállalta többek közt, hogy 2030-ra a 2018-as érték 50 százalékára csökkenti a károsanyag-kibocsátását.

Egyelőre nem világos, hogy minden légitársaságra, vagy csak az Austrian Airlines-ra vonatkozik az kötelezettség, ami szerint minden olyan repülőjáratot meg kell szüntetni az országban, ami kiváltható egy legfeljebb 3 órás vonatúttal.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 13. vasárnap
Antal, Anett
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?