25 °C Budapest
Nem pártoltak el hazánktól a dél-koreaiak: ezeket a helyeket keresik

Nem pártoltak el hazánktól a dél-koreaiak: ezeket a helyeket keresik

2019. augusztus 27. 09:01

Változatlanul magas arányban érkeznek a koreai turisták a budapesti szálláshelyekre; idén 30-40 százalékos is lehet a növekedés az általuk igénybe vett vendégéjszakák számában.

A nyári szezon azt mutatta, hogy a dél-koreaiak érdeklődését nem vetette vissza Magyarország turizmusa iránt a Hableány dunai tragédiája, a fővárosi szállodákban sokkal többen vannak, mint az előző évben - közölte a Magyar Nemzettel Flesch Tamás. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke felidézte: csupán közvetlenül a Hableány balesete utáni napokban torpant meg az ázsiai küldőország lendülete, ahonnan egyébként az elmúlt időszakban éves viszonylatban 43 százalékkal nőtt a Magyarországra utazó turisták száma - írja a Magyar Nemzet. 

A koreaiak egyébként jellemzően az ázsiai tömegturizmus részeként kínált európai utazási csomagokban tipikusan középkategóriás szállásokat keresik, de a felsőbb kategóriás hotelekben is igénylik a szobákat.

A Koreai Köztársaságból érkezők az első fél évben 25 százalékkal növelték tartózkodásukat a budapesti szállodákban, és a trendek azt mutatják, hogy a küldőpiac jelentősége meghatározó marad. A koreaiak városnéző túráinak egyik jellemző célpontja valamelyik fővárosi fürdő, gyógyfürdő. Az érdeklődés növekedése meglátszik a szolgáltatók forgalmán is, ahol egyébként általánosan tetten érhető a belföldi és a beutazóturizmus bővülése.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 27. kedd
Olga, Liliána
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 27. 15:15