Sorra kelnek el a Dráva menti földek: ezért vásárolják föl őket

Sorra kelnek el a Dráva menti földek: ezért vásárolják föl őket

2019. május 30. 08:14

Szakemberek azon kezdtek dolgozni, hogy Közép-Európa legcsodálatosabb folyamát, a Drávát megóvják és revitalizálják a “megrongált" szakaszait - írja a HelloVidék.

A Dráva ökoszisztémája az elmúlt években szinte teljesen felborult az Ausztriában, Szlovéniában és Horvátországban épített huszonkét vízerőmű miatt, mivel itt mesterséges mederbe terelték a folyót és csak nagyon rövid természetes folyószakasz maradt meg.

A Dráva horvát-magyar szakasza az egyik utolsó természetközeli folyó Közép-Európában. A Dráva Life projekt célja, hogy javítsa a folyóparti ökoszisztéma állapotát 300 kilométer hosszan, melyből 196 kilométeren Magyarország is érintett - emlékeztet a portál.

A projekt legnagyobb nyertesei a lap szerint Natura 2000 területek veszélyeztetett élőhelyei és az ott élő fajok lesznek. Az intézkedéseknek köszönhetően sokkal kisebb lesz az árvízfenyegetettség és a folyó mentén élők sokkal jobban ki tudják használni a Dráva adta lehetőségeket.

Az árvízvédelmi intézkedéseket hét mintaterületen valósítják meg úgy, hogy a mellékágakat visszakapcsolják a folyóhoz. Ezeket a beavatkozásokat úgy hajtják végre, hogy a meglévő árvízvédelmi rendszereket ne veszélyeztessék. Emellett a Dráva Life projekt keretein belül fontosnak tartják, hogy edukálják az embereket, így oktatóközpontok, tanösvények, információs központok és megfigyelő tornyok segítik a tájékozódást.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Emellett a költőhelyeket táblák jelzik, hogy körültekintésre intsék az kirándulókat A helyiek és az iskolák bevonásával pedig számtalan kampány hívja fel a figyelmet a Dráva revitalizációjának fontosságára.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25