4 °C Budapest

Álomutazás fillérekért? Ezzel jól járnak a magyar turisták

2018. szeptember 28. 11:30

A magyar utazók jó része rendkívül árérzékeny, az elmúlt évben azonban a lakosság zöme a korábbinál többet költött utazásra. A nyaralás így már sokaknak nemcsak a balatoni üdülést jelenti, hanem külföldi utazást, akár egzotikus helyszínekre, illetve más kontinensekre. Épp ezért jó hír, hogy egyre több utazási szolgáltatásból lehet válogatni Magyarországon, amelyeknek egy része kifejezetten jó áron kínálja a csomagokat. Az ALDI Utazás őszi-téli ajánlatai között például felfedezésre érdemes osztrák városok mellett több trópusi helyszín szerepel, hamarosan pedig további különleges úticélok jelennek meg a kínálatban.

Egy idei felmérés szerint a magyarok 60 százalékának volt lehetősége hosszabb-rövidebb pihenésre 2018-ban.

Az előző évhez képest 15 ezer forinttal több, átlagosan 162 ezer forint jut háztartásonként üdülésre. Ez változás annak is köszönhető, hogy 2017-hez képest valamelyest csökkent a maximum 50 ezer forintos keretből gazdálkodók száma, és nőtt a 200 ezer forint feletti büdzsével rendelkezők aránya.

A magyarok több mint kétharmada belföldön (is) nyaral, és továbbra is körülbelül egyharmad azoknak az aránya, akik külföldre is eljutnak. Ennek köszönhetően egyre változatosabb úticélokat választanak a magyar turisták, amihez az utazási irodák és oldalak is igyekeznek alkalmazkodni.

Kilátás a kitzbüheli Hahnenkammról (Ausztria) nyáron


Kezdjük felfedezni Nyugat-Ausztriát

A hazai turisták körében továbbra is előkelő helyen szerepel Ausztria, amelyet Olaszország és Horvátország követ a legnépszerűbb külföldi úticélok között - hangzott el az osztrák Eurotours International és a hazánkban egy éve elindult ALDI Utazás által szervezett tanulmányi úton.

Az osztrák főváros régóta népszerű a magyarok körében, azonban a bécsi túrák és a síelők körében népszerű legdélebbi régió, Karintia mellett az elmúlt néhány évben más területek iránt is élénkül az érdeklődés. Egyre többen fedezik fel az nyugati részeket, köztük Salzburgot és környékét, illetve Tirolt, azon belül például Ausztria egyik legfelkapottabb üdülőhelyét, Kitzbühelt is

- mondta el Andreas Hamorszky, az Eurotours International osztályvezetője.

Salzburgban évek óta növekszik a magyar turisták száma, ami többek között annak köszönhető, hogy az egyedi hangulatú város programkínálatából nem hiányoznak a téli sportlehetőségek sem. Nem biztos, hogy autóval a legérdemesebb útnak indulni erre a vidékre, mivel kitűnő a vasúti összeköttetés: két óránként indulnak Railjet-szerelvények Budapestről.

Egyre többen fedezik a sokáig elsősorban nyári desztinációnak számító, de ma már a tiroli vidék sí- és sportközpontjaként ismert Kitzbühelt. A legnépszerűbb program a Hahnenkammbahn kabinos sífelvonóval feljutni 1655 méter magasra, ahonnan különböző liftekkel lehet továbbmenni a környéken található sípályákra. Egyébként a világ egyik leghíresebb síversenyét, a Hahnenkamm-Rennent is itt tartják, minden év januárjában.

Szintén vonzó lehetőség a magyaroknak a Felső-Ausztriai Linz, amely vonattal csupán négy óra Budapestről. Különösen az utóbbi években kedvelték meg a turisták, pedig Ausztria harmadik legnagyobb városa, amely többek között a pasztelles színű, barokk óvárosról és a várdombon álló katedrálisról ismert.

A Hellbrunni kastély a Salzburgba látogató családok egyik legkedveltebb úti célja

 

Top ajánlatok Ausztriába

Ausztriában a téli szezon főleg a síelésről szól, amihez már most is találunk kedvező ajánlatokat az ALDI Utazás oldalán. Európa egyik legnagyobb sírégiójában, a tiroli Söll am Wilden Kaiser településen most személyenként 20 145 forinttól lehet utazást foglalni, 3 csillagos apartmanokba, 7 éjszakára. Szintén kedvező áron, személyenként 26 830 forintért foglalható utazási csomag a Salzburg melletti Raurisba, amely az Alpok egyik legszebbnek tartott síterepén helyezkedik el.

De mitől lesz olcsó egy külföldi utazás?

Egyre több szervezet kínál vonzó utazási lehetőségeket a magyaroknak: változatos úticélok és programok foglalhatók már néhány kattintással, és nem is feltétlenül kell a pénztárca mélyére nyúlni. Ezen belül új lehetőséget jelentenek a saját márkás utazások, amelyek egy éve már Magyarországon is elérhetőek. Az Eurotours International termékeit kínáló ALDI Utazás szolgáltatás Ausztriában már 15, Németországban körülbelül 10 éve működik, tavaly ősszel pedig nálunk is elindult. A diszkontlánc a fenti osztrák helyszínek mellett számos különleges, illetve trópusi úticélra kínál csomagokat a magyar közönségnek.

Augusztusban például az egyik legnagyobb utazási szenzáció a Déli-sarkkörre és a Falkland-szigetekre szervezett exkluzív utazás volt, amely 2019 novemberében 21 nap alatt járja be az Antarktisz vidékét. Az idei őszi-téli ajánlatok pedig jó áron érhetők el a Sri Lanka-i 10 éjszakás turnusok háromcsillagos szállodában (349 ezer forinttól), budapesti indulással, illetve a kenyai Mombasába szervezett 12 napos csomagtúrák (306 ezer forinttól).

Kurunczi Anita, az ALDI Magyarország marketing és kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a foglalások száma is visszaigazolta, hogy a magyar utazók gyorsan megkedvelték az új szolgáltatást. A több országban évtizedes múlttal rendelkező koncepció biztos hátteret jelentett a hazai bevezetésnél, illetve az is jó hátszelet jelentett, hogy a saját márkás termékek megítélése kifejezetten pozitív irányba változott Magyarországon az elmúlt években, és a jó ár-érték arány szinonimájává vált. Az ALDI Utazás is épp azért lehet vonzó az árérzékeny magyar utazóknak, mert egy adott szállásra vagy utazási csomagra a piacon elérhető legjobb árat ígéri, a minőség megtartása mellett. Mindezt úgy érik el, hogy az osztrák utazási iroda összesen 56 országban értékesít, és évi 1,3 millió utast szolgál ki, és az óriási mennyiségnek köszönhetően tudják biztosítani a lehető legjobb árat.

A tiroli hegyekkel körülvett Kitzbühel belvárosa


Ezek az egzotikus utak jönnek divatba

Helga Freund, az Eurotours International ügyvezetője, egyben a legnagyobb osztrák utazási iroda, a Verkehrsbüro Group igazgatótanácsának tagja szerint az exkluzív luxus-, illetve a hajóutak mellett az aktív kikapcsolódás térnyerése figyelhető meg a turizmusban Európa-szerte, és szép lassan a magyar utazóknál is megjelenik majd a trend. Budapest sokáig nem tartozott azon városok közé, amelyeket elkényeztettek a légitársaságok és utazási irodák, ha olcsó nyaralásról volt szó. A nagyobb vásárlóerővel rendelkező nyugati országokból - Bécstől a skandináv városokig - rendre olcsóbban lehetett kifogni repülőjegyet vagy üdülési csomagot egy-egy egzotikus helyre. A fapados légitársaságok megjelenése hazánkban 2012 után javított a helyzeten, ma pedig már többek között Tel-Aviv, Dubaj és Marokkó is közvetlenül elérhető, és úgy tűnik, hogy ez még csak a kezdet.

Andreas Hamorszky lapunknak elmondta, hogy a jövőben a jelenleginél is több különleges úticél kerül az Aldinál foglalható desztinációk közé.

Elérhetőek lesznek például a Kanári-szigetek, Görögország, Ciprus és ázsiai úticélok is, ami valószínűleg komoly löketet ad a hosszabb távú utazásoknak a magyarok körében. Az utazási szolgáltatás magyarországi bevezetésének első évfordulója alkalmából ráadásul hamarosan további desztinációk válnak elérhetővé, budapesti indulással

- tette hozzá.

Ezek a csomagok olyan szempontból is egyediek, hogy az akciók osztrák mintára - a Magyarországon bevett szokással ellentétben - a végső, fizetendő árat tartalmazzák. Utóbbi azért előnyös a vásárlóknak, mert azoknál az ajánlatoknál, amelyek csak a részvételi díjat hirdetik, gyakran előfordul, hogy az egyéb, kötelezően fizetendő költségek (repülőtéri illeték, kerozinpótdíj, szervizdíj) hozzáadása után már nem is olyan kedvező az ár. Ha pedig egy ajánlat minden szempontból megtetszik, érdemes minél előbb lefoglalni, mert bár két hetente frissülnek az ALDI Utazás ajánlatai, a férőhelyek száma limitált, vagyis ennél akár rövidebb idő alatt is betelnek a legjobb utak.

A cikk megjelenését az ALDI Utazás támogatta.
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem